Marcel Kittel snelt naar zege in Trofeo Palma
foto: Cor Vos
zondag 3 februari 2019 om 13:53

Marcel Kittel snelt naar zege in Trofeo Palma

Marcel Kittel heeft de Trofeo Palma op zijn naam geschreven. In de massasprint was de Duitser van Team Katusha-Alpecin de snelste. Timothy Dupont eindigde op de tweede plaats, Hugo Hofstetter werd derde. Op de erelijst volgt Kittel zijn landgenoot John Degenkolb op, die vorig jaar de beste was.

Met de Trofeo Palma stond vandaag de vierde en laatste manche van de Challenge Mallorca op het programma. In tegenstelling tot de voorbije dagen maakten de sprinters op papier nu wél een goede kans op de overwinning. De eerste vluchters luisterden naar de namen Aaron Verwilst, Rob Britton, Danilo Celano en Mark Downey. Ze vertrokken na vijf kilometer en zouden maximaal vijfenhalve minuut voorsprong pakken op het peloton.

In het peloton werd hard gewerkt door de sprintersploegen, met name Trek-Segafredo en UAE-Team Emirates, om de vluchters niet teveel voorsprong te geven. Aan het eind van de rit moesten hun sprinters John Degenkolb en Alexander Kristoff namelijk meedoen om de zege. Aan de voet van de Coll sa Creu, de enige scherprechter vandaag, bedroeg de marge nog slechts een halve minuut en niet veel later werd de kopgroep ingerekend.

Boom valt aan
Op de klim werden geen verschillen gemaakt, waardoor vluchters in de vlakke slotfase nog iets moesten proberen als ze een massasprint wilden ontlopen. Lars Boom koos op twintig kilometer van de streep het offensief en zag Peio Goikoetxea en Justin Wolf aansluiten. Een sensatie hing in de lucht, want op tien kilometer hadden ze al een halve minuut te pakken en ook bij het ingaan van de laatste vijf kilometer reden zij nog op kop.

Toch kwam alles nog samen en moest de vooraf verwachte massasprint de wedstrijd beslissen. Het was uiteindelijk Marcel Kittel, die de buit pakte – voor Timothy Dupont en Hugo Hofstetter. Voor de Duitser was het zijn eerste zege sinds Tirreno-Adriatico vorig jaar, toen hij er twee etappes won. Ook in 2011 reed hij al eens naar een podiumplek in de Trofeo Palma; hij eindigde destijds als derde.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2019 13:57
Laatste contractjaar, zal wel weer een grand cru worden.
3 februari 2019 14:00
Vamos Kìttèl !
3 februari 2019 14:14
Ik hoop dat ie weer eens een succesvol jaar heeft, dat gun ik hem wel.
3 februari 2019 14:16
Doe een goed bod en volgend jaar rijdt hij voor uw ploeg !
    3 februari 2019 15:11
    jaa als een andere werkgever jou meer biedt wat doe jij dan
3 februari 2019 14:17
Boom is actief aan het jaar begonnen. Ik voorspel een podiumplek in een grote Vlaamse koers
    3 februari 2019 18:14
    Ik hoop het zeker voor de Vlijmenaar
    4 februari 2019 00:45
    Ik hoop winst in iets als samyn ofzo
3 februari 2019 14:54
Zegt nog niet zoveel natuurlijk. Eerst maar eens kijken als echt alle groten zoals Viviani, Ewan, Sagan, Gaviria, Groenewegen, Démare, Colbrelli, etc... erbij zijn.
Maar goed. Deze is alvast binnen, en je moet ergens beginnen.
3 februari 2019 16:20
Edit redactie: Aangepast
3 februari 2019 16:55
Hofstetter werd derde, zo was op beeld te zien en hij stond ook op het podium na de wedstrijd.
    3 februari 2019 17:09
    Weet jij waarom hij zo ver staat in de wedstrijd?
    3 februari 2019 17:18
    Geen idee, maar van de officiële uitslag lijkt nog weinig te kloppen. In dat document wordt ook Pasqualon vermeld met een snellere tijd dan Kittel :)
3 februari 2019 19:38
Hofstetter had een fietswissel dus geen responder op zijn fiets maar zo te zien zijn de uitslagen al aangepast

Reacties zijn gesloten.