Marcel Kittel slaat dit jaar Milaan-San Remo over

dinsdag 19 februari 2019 om 16:24
Marcel Kittel slaat dit jaar Milaan-San Remo over

foto: Cor Vos

Marcel Kittel maakte vorig jaar zijn debuut in Milaan-San Remo, maar dit seizoen staat de Duitse sprinter niet aan het vertrek van La Primavera. Dit heeft de renner van Katusha-Alpecin na afloop van de Clásica de Almería laten weten aan Cyclingpro.net.

Kittel kwam bij zijn vorige werkgevers Giant en Quick-Step niet in aanmerking voor een selectie voor de Italiaanse lenteklassieker. Zijn huidige ploeg Katusha-Alpecin selecteerde hem in 2018 wél, waardoor hij op 29-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken in Milaan-San Remo.

Een groot succes werd het echter niet, aangezien Kittel al vroeg in de wedstrijd moest lossen uit het peloton. De Duitser kwam uiteindelijk als 155e binnen, op ruim een kwartier van winnaar Vincenzo Nibali. Wellicht heeft dit meegespeeld in Kittel’s beslissing om dit jaar niet te starten. “Ik doe dit jaar zeker niet mee”, is hij duidelijk.

Komende wedstrijden
De Duitser is 2019 overigens goed begonnen. Zo won de sprinter begin februari al de Trofeo Palma, en zegevierde hij ei zo na in de Clásica de Almería. Kittel werd in die laatste koers nipt geklopt door zijn landgenoot Pascal Ackermann. Hij rijdt de komende weken wél de UAE Tour, Tirreno-Adriatico, de Driedaagse Brugge-De Panne en de Scheldeprijs.

Dit artikel delen:

6 Reacties

GreenDay 19 februari 2019 om 16:34

Die kan ik dus al schrappen van mijn ellendig lange short list voor de klassiekers. Nog een stuk of vijftig te gaan :).

LucasR 19 februari 2019 om 16:34

Haha, ja die komt zelfs geen Capo over. ;-)

jwlb 19 februari 2019 om 17:14

Worden nog heel wat nieuwsberichten voor alle renners die NIET gaan starten in elke klassieker. Dat je iets dergelijks bericht voor de renners die jaarlijks top 5 rijden en nu verstek laten gaan, a la. Maar voor een kittel in San Remo?

McPriem 19 februari 2019 om 17:40

Ja duh….. nogal een inkoppertje dit

tylerhamilton 19 februari 2019 om 18:39

Vind toch fijn dat ik het weet.

Ab Normaal 20 februari 2019 om 09:11

En vooral fijn dat even bevestigd wordt dat ie de Scheldeprijs rijdt.

Headlines

Materiaalzone

Populair