Marcel Kittel en Katusha-Alpecin per direct uit elkaar

donderdag 9 mei 2019 om 11:02
Marcel Kittel en Katusha-Alpecin per direct uit elkaar

Het contract van Marcel Kittel bij Katusha-Alpecin is per direct ontbonden. Dat nieuws brengt de Zwitserse ploeg naar buiten. “Op mijn verzoek hebben Katusha-Alpecin en ik in onderling overleg besloten om mijn huidige contract vroegtijdig te beëindigen”, aldus de Duitse sprinter.

Kittel was bezig aan zijn tweede seizoen bij Katusha-Alpecin. Dit seizoen wist hij één overwinning te boeken, dat was in januari in de Trofeo Palma op Mallorca. Daarna stokte het en werden zijn prestaties minder.

Kittel: “Ik voelde mij uitgeput”
De Duitser geeft aan dat hij lang heeft moeten nadenken over dit besluit. Hij stelde zichzelf vragen. “Wat is echt belangrijk voor mij? Ik hou van wielrennen en mijn passie voor de sport verdwijnt nooit, maar ik weet ook wat het vergt van mij en wat ik moet doen om succesvol te zijn”, aldus Kittel. “De laatste twee maanden voelde ik mij uitgeput. Momenteel ben ik niet in staat om te trainen en te koersen op het hoogste niveau. Daarom heb ik besloten om een pauze in te lassen en tijd voor mijzelf te nemen. Ik ga nadenken over mijn doelen en plannen maken voor de toekomst.”

Kittel: “Nu staan geluk en plezier boven alles”
Wat volgt in de verklaring die Kittel opgesteld heeft, is een dankwoord aan de mensen bij Katusha-Alpecin. “Het spijt me dat ik jullie passie niet kon belonen met meer zeges en resultaten”, zegt hij. “Ervaring leert mij dat veranderingen leiden naar nieuwe paden en kansen. Ondanks alle onzekerheid heb ik er vertrouwen in dat ik uiteindelijk die kansen en uitdagingen ga vinden. Nu staat mijn geluk en plezier boven alles. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt en wil graag weer koersen in de toekomst, maar ik moet een plan maken hoe ik dat doel ga bereiken. Het is de grootste uitdaging uit mijn carrière en die ga ik aan.”

Katusha-Alpecin reageert met verdriet
Bij de Zwitserse formatie kwam het verzoek van Kittel hard aan. “Met verdriet hebben wij ingestemd met Marcels verzoek om te stoppen bij de ploeg. We begrijpen de situatie waarin hij zit en we steunen hem volledig in deze moeilijke tijd”, legt algemeen manager José Acevedo uit. “We hopen dat hij snel weer koerst als de kampioen die hij is. Namens de ploeg, alle sponsors en partners wensen wij Marcel al het beste voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

62 Reacties

sven241 9 mei 2019 om 15:05

Dit kan zomaar eens t einde van de wielrenner Kittel zijn, in ieder geval op het hoogste niveau.

vlaamse ardennen 9 mei 2019 om 15:09

Die zien we nooit meer terug…

Djoop 9 mei 2019 om 16:05

Typisch wielrennen. De logische vervolg vragen worden nooit gesteld. Wat moet Kittel nou precies doen om succesvol te zijn?

limburgia 9 mei 2019 om 16:29

Als hij maar niet de richting van der Jan opgaat .

KnightBiker 9 mei 2019 om 17:10

@MichielH – je vergelijking klopt niet: Roglic heeft nooit voor de voorganger van Jumbo gereden, Kittel heeft wel bij de voorganger van Sunweb gereden.
(Ook, bij Sunweb is nu nog een groot deel van de omkadering van vroeger actief, van de Rabobank tijd zijn er niet zo veel meer over..)

Vlinder 9 mei 2019 om 18:00

Een zeer dapper besluit waar je alleen maar respect voor kan hebben. En klaarblijkelijk zijn er nog altijd mensen die gewoon maar wat onzinnig dingen roepen en zich geen millimeter in iemand of iemands situatie kunnen verplaatsen. Er kunnen onbekende fysieke oorzaken zijn en/of mentaal en emotionele. In beide gevallen is het voor hem een ongelofelijke moeilijke tijd. En kom niet aanzetten met drank drugs motivatieproblemen mentaal zwak etc. want dat zijn allemaal insinuaties en daar wordt niemand beter van. En al zou dat allemaal wel spelen dan nog ligt altijd een dieper probleem achter. Heb aub gewoon respect voor zijn besluit en situatie. Het is moedig! Ik hoop ontzettend dat hij de boel weer op de rit krijgt en dan kan kiezen wat hem echt weer gelukkig kan maken.

Covadonga 9 mei 2019 om 18:04

Ik vind het toch wel enigszins verrassend. Wat er precies aan de hand is, wordt er niet bij verteld. Misschien dat dit later nog duidelijk wordt. Gissen ernaar heeft weinig zin. En of het moedig is van Kittel, weet ik ook niet. Het is in ieder geval jammer dat we (tijdelijk?) een topsprinter kwijt zijn, (vermoedelijk) ook voor de man in kwestie.

Groningen 9 mei 2019 om 18:42

Lijkt me, voor zover je daar als outsider überhaupt iets over kunt zeggen, de juiste beslissing. Ik betwijfel of we hem ooit nog als actief renner terug zullen zien, en misschien is ook dat wel het beste voor hem.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair