Marc Sergeant: “We zijn ontgoocheld”

zondag 2 maart 2014 om 10:05

Lotto-Belisol kan niet terugkijken op een geslaagde editie van Omloop Het Nieuwsblad. De ploeg speelde geen grote rol van betekenis in het wedstrijdverloop en slaagde er niet in een ereplaats te behalen. Kopman Jürgen Roelandt was op een dertiende plaats de best geklasseerde renner.

Teambaas Marc Sergeant is dan ook niet tevreden. “De ploeg heeft onder de verwachtingen gepresteerd. Het doel was om met Jürgen Roelandts hoog te eindigen. Ook hadden we collectief aanwezig moeten zijn in de finale met enkele renners”, kijkt hij terug op de site van zijn ploeg. Een directe verklaring heeft hij niet. “Het was een off-day. De ploeg heeft een goede voorbereiding achter de rug. We hebben er op voorhand alles aan gedaan om klaar te zijn, maar we hebben het niet waargemaakt”, stelt hij vast.

Ploegleider Herman Frison deelt zijn mening. “We moeten geen uitvluchten zoeken: het was niet goed vandaag”, vertelde hij aan Sporza. “Jürgen was wel goed, maar niet goed genoeg. Dat geeft hij zelf ook toe. Sommige renners kunnen beter tegen de regen, maar de omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde”, stelt hij vast.

De Belgische formatie hoopt vandaag in Kuurne-Brussel-Kuurne op een beter resultaat. In de persoon van André Greipel brengt de ploeg een van de favorieten aan de start.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone