Marc Sarreau houdt Bram Welten af van winst in Route Adélie de Vitré

vrijdag 5 april 2019 om 18:15
Marc Sarreau houdt Bram Welten af van winst in Route Adélie de Vitré

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Marc Sarreau heeft de Franse eendagswedstrijd Route Adélie de Vitré op zijn naam geschreven. In Vitré klopte de Franse renner de Nederlander Bram Welten in de sprint. Clément Venturini maakte de top-3 compleet. Sarreau volgt op de erelijst Silvan Dillier op, de winnaar van 2018.

In de Franse regio Bretagne stond vandaag de 24e uitgave van de Route Adélie de Vitré op het programma, een koers echt voor baroudeurs. Deze bijna tweehonderd kilometer lange koers is vooral een opeenvolging van rondjes. Het peloton werkt eerst zesmaal een grote lus af van 21,1 kilometer, gevolgd door acht rondjes van 8,9 kilometer. De laatste kilometer loopt lichtjes bergop. Om kwart over een werd het startsein gegeven voor de Franse eendagswedstrijd.

Meerdere renners probeerden al vroeg in de koers weg te komen, maar het peloton wilde in eerste instantie niemand laten wegrijden. Uiteindelijk slaagden vier renners er dan toch in een vlucht op touw te zetten. Jérémy Leveau, Kenny Molly, Matteo Spreafico en Thomas Vaubourzeix sloegen de handen ineen en even later zagen zij Xavier Cañellas succesvol de oversteek maken. Hun voorsprong liep snel op tot bijna acht minuten.

Sprintersploegen azen op de winst
Voor Arkéa-Samsic en Groupama-FDJ het sein om het tempo wat op te voeren in het peloton, waardoor half koers de tijdsverschillen al waren teruggebracht tot vijf minuten. Toen ook andere teams een handje bijstaken in de achtervolging, ging het rap voor de kopgroep. Op dertig kilometer van de meet kreeg het pak de vluchters in het vizier. Valentin Madouas profiteerde ervan en maakte de oversteek. Vroege vluchter Molly kon aanvankelijk zijn wagonnetje nog aanhaken.

Bij de Belg was het beste er inmiddels vanaf, waardoor Madouas alleen doorreed. In de slotfase probeerden meerdere renners zich te voegen bij de jonge Fransman, maar tevergeefs. Ook hij werd uiteindelijk teruggegrepen, waardoor een sprint moest beslissen over de winst. Daarin rondde Marc Sarreau het ploegwerk van Groupama-FDJ af door naar de zege te rijden. Hij klopte Bram Welten, die tweede eindigde. Clément Venturini werd derde.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Retro Lex 5 april 2019 om 18:52

Tweede overwinning in een week. Na twee 2e plaatsen nu ook 2 1e plaatsen. Die is goed bezig de laatste tijd. Gaat hij de sprint kopman worden bij FDJ ?

ChefSpijker 5 april 2019 om 18:57

Lijkt me stug met Démare in de ploeg. Die wint dit soort wedstrijdjes ook wel met twee vingers in de neus.

LutsenkoFan 5 april 2019 om 18:59

Sarreau doet dit zo al enkele jaren, zal nooit een topspurter worden. Rijdt daarom ook vooral het “B” programma.

Random wielerliefhebber. 5 april 2019 om 20:17

Dit seizoen heeft Sarreau een eigen sprinttreintje gekregen voor Franse koersen waar Demare niet rijd. Werkt aardig ja

Headlines

Materiaalzone

Populair