Marc Sarreau de snelste in Ster van Bessèges na chaotische dag

Marc Sarreau de snelste in Ster van Bessèges na chaotische dag

foto: Cor Vos (archief)

zaterdag 9 februari 2019 om 16:09

Marc Sarreau heeft de koninginnenrit in de Ster van Bessèges gewonnen. De coureur van Groupama-FDJ was na een chaotische dag vol demarrages in Bessèges sneller dan Christophe Laporte, die wel in het bezit bleef van de leiderstrui.

Koers in Bessèges! De koninginnenrit in de Franse rittenkoers eindigde weliswaar niet bergop, maar had wel een serieuze uitputtingsslag in petto. Het tempo lag de gehele dag hoog, waardoor het een kopgroep de gehele dag niet lukte om lange tijd vooruit te blijven.

Peloton breekt in twee stukken
Het uiteenslaan van het peloton in twee delen in de beginfase van de etappe was één van die oorzaken van het hoge tempo. Sacha Modolo, Pierre Barbier en Enzo Wouters, die allen in de top-10 van het klassement stonden, hadden de slag gemist: andere coureurs wilden daar hun profijt uit halen. Dat deden zij met succes. Het tweede peloton zag het eerste peloton nooit meer terug. Met nog vijftig kilometer te gaan was het gat meer dan vijf minuten.

Veel aanvallen zonder succes
Dit betekende overigens niet dat coureurs het in het eerste peloton niet probeerden om aan te vallen. Integendeel zelfs, de gehele etappe regende het aanvallen. Pierre Rolland en Ben Gastauer probeerden het bijvoorbeeld, maar zij kregen geen ruimte. Axel Domont, Anthony Turgis, Alo Jakin, Evaldas Siskevicius, Quientin Pacher en Eliot Lietaer kregen nog de meeste ruimte in het laatste uur van de koers, maar met nog 3,5 kilometer te gaan was het ook voor hun gedaan.

Marc Sarreau klopt Christophe Laporte
Daarna was het sprinten geblazen in Bessèges. Alhoewel een aantal sprinters er niet meer bij was door de hectische dag, waren alle Franse topsprinters nog wel van de partij. Leider Laporte zag in de laatste kilometer het gevaar komen van Sarreau, Mikel Arisi, Niccolo Bonifazio, Bryan Coquard en Clément Venturini. Het lukte de Cofidis-renner om de laatste vier namen voor te blijven, maar alleen in Sarreau moest de rappe Laporte uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Joachim 9 februari 2019 om 16:17

Leuke en spannende rit om te volgen op de liveticker, aanval na aanval was het.

Covadonga 9 februari 2019 om 17:49

Bonifazio is toch niet zo goed als gedacht…

Verweggistan 9 februari 2019 om 18:34

Ook FDJ nu een eerste zege. Alleen Ag2r, Astana, Jumbo en Sunweb wachten nog.

Headlines

Materiaalzone

Populair