Manager Menchov overweegt juridische stappen

zaterdag 11 december 2010 om 09:37

Raimondo Scimone overweegt juridische stappen tegen Katusha-teambaas Andrei Tchmil. De manager van Denis Menchov is boos over de verklaring die Tchmil aflegde over de mogelijke motieven van Menchov om niet voor Katusha te kiezen. Tchmil stelde dat het management de Rus niet akkoord wilde gaan met de strenge anti-dopingregels van de ploeg.

Scimone ontkent dit. Het laatste woord over deze affaire lijkt dan ook nog niet gezegd. “De verklaring bevat meerdere onwaarheden en de goede naam van mijn renner Denis Menchov en mijzelf wordt beschadigd,” vertelde hij tegen Cyclingnews “Onze advocaten bestuderen momenteel de tekst waarna we zullen besluiten of we juridische stappen nemen.”

Volgens Scimone liet Katusha het na om daadwerkelijk afspraken te maken met Menchov. Na een eerste contact in januari bleef het volgens de mening van Scimone te lang stil. De anti-dopingclausule heeft daar volgens de Italiaan niets mee te maken. “Ik werk met vijf Russische renners van Katusha, dus dat toont aan dat Tchmil zijn bewering over mijn werkwijze onwaar is.” Katusha verplicht zijn renners een clausule te tekenen die verplicht vijf maal het jaarsalaris op te hoesten bij een positieve dopingtest. Eerder protesteerde oud-Katusharenner Gert Steegmans tegen de voorwaarde.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair