Manager Lavenu bezorgd over WorldTour-status AG2R

Door
woensdag 3 oktober 2012 om 19:51
AG2R La Mondiale

foto: Sirotti

Vincent Lavenu, de manager van het Franse AG2R, heeft tegenover l’Equipe zijn zorgen geuit over de WorldTour-status van zijn team. De 56-jarige Fransman vraagt zich af of zijn team wel voldoet aan de eisen van de UCI om ook volgend seizoen op het hoogste niveau uit te kunnen komen. Het totaal aantal overwinningen van zijn équipe bleef tot nog toe steken op een schamele vier zeges.

Het ziet er nu naar uit dat uitgerekend Sebastien Hinault, de wegkapitein van de ploeg, zich met twee overwinningen tot zegekoning van AG2R gaat kronen. Daarnaast doen Manuel Belletti en Sylvain Georges nog een duit in het zakje maar een WorldTour-zege zit er vooralsnog niet in voor de Franse brigade. Met Steve Chainel, Yauheni Hutarovich, Davide Appollonio, Samuel Dumoulin, Carlos Betancur en Domenico Pozzovivo haalde Lavenu wel een hele rits sterke coureurs binnen. Met de Rider Value die deze renners met zich meebrengen hoopt Lavenu de WorldTour-status voor zijn ploeg definitief veilig te stellen.

Vorig jaar haalde men met Shpilevski, Zargari en Gazvoda enkele exotische toppers binnen met flink wat bijbehorende Rider Value, waarmee men op de valreep voldeed aan de eisen. Lavenu benadrukt dat hij niet meer voor de punten gaat, maar meer waarde hecht aan overwinningen, waarmee hij wellicht doelt op de tegenvallende prestaties van de drie nieuwelingen. Momenteel staat AG2R op een 17e stek in de UCI Team Ranking. Rinaldo Nocentini is op de 42e plek de beste individuele renner.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone