Man in vorm Tim Wellens voert UAE Emirates aan in Omloop Het Nieuwsblad
foto: Cor Vos
donderdag 23 februari 2023 om 09:36

Man in vorm Tim Wellens voert UAE Emirates aan in Omloop Het Nieuwsblad

UAE Emirates trekt met Tim Wellens en Matteo Trentin naar de Vlaamse openingsklassiekers Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Wellens lijkt, op basis van de voorbije weken, de voornaamste kanshebber op een goed resultaat.

De 31-jarige Belg was de laatste weken namelijk bijzonder goed op dreef voor zijn nieuwe werkgever UAE Emirates. In de Jaén Paraiso Interior en de Ruta del Sol was Wellens zeer belangrijk in dienst van zijn kopman Tadej Pogačar, maar de rasaanvaller wist zich ook op persoonlijk vlak te onderscheiden. In de Spaanse gravelkoers werd hij zelf nog derde en in de Ruta del Sol won hij vanuit de vlucht een lastige heuvelrit naar Alcalá de los Gazules.

Wellens zal met andere woorden met vertrouwen aan de start verschijnen van het Vlaamse Openingsweekend. In het verleden was hij al eens derde in Omloop Het Nieuwsblad. Met Matteo Trentin kan hij overigens rekenen op een sterke bondgenoot. De Italiaan was al eens vierde, zevende, achtste en twee keer negende in Omloop Het Nieuwsblad en eindigde in 2021 nog als vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Goede benen en geluk
“Goede benen zijn niet genoeg, je moet in deze wedstrijden ook een portie geluk hebben. Dat brengt juist wat meer spanning met zich mee. Als Belg is het altijd leuk om op eigen bodem te koersen. Ik heb echt zin in het klassieke voorjaar”, laat een enthousiaste Wellens weten via zijn werkgever.

De rest van de ploeg bestaat uit Nederlander Sjoerd Bax, sprinter Pascal Ackermann, de gebroeders Ivo en Rui Oliveira en Michael Vink.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 februari 2023 10:11
Vrije rol baxie of moet ie terug gaan karren ?
    23 februari 2023 10:22
    Met Trentin en Ackermann in je ploeg lijkt me zijn rol wel duidelijk
23 februari 2023 10:59
Is gewoon kopman of tenminste vrij in de omloop, Kuurne zal er van af hangen. Wind vol in de rug richting lussen, kansen voor goede alleenrijders. Ik zie daar weer een versie Jungels/Stuyven uitriollen
23 februari 2023 11:07
Mooi dat zij zich ook volop aan het voorjaarsgeweld wagen, samen met Ineos en Jumbo-Visma de ploeg waar ik het meest van verwacht.
    23 februari 2023 12:26
    Quick-Step vergeten? Vorig jaar waren ze voor het eerst in jaren niet het beste blok. Ze zullen zeker uit zijn op revanche met onder andere een uitgeruste en herstelde Asgreen
    23 februari 2023 15:11
    QS heeft niet meer het niveau van vroeger waarin ze echt dominant waren dus ik schat ze toch minder in dan de genoemde ploegen. Met Asgreen en Lampaert natuurlijk twee sterke ervaren kerels. De motivatie zal er inderdaad zijn.
    23 februari 2023 15:52
    Vergeleken met twee jaar geleden toen ze nog Omloop, E3 en Ronde wonnen, is enkel Stybar vertrokken. Sénéchal is nog sterker geworden en bij Lampaert zijn er ook wat procentjes bij. Jumbo heeft nu dankzij hun hogere budget hun voet er minstens naast gezet, maar Quick-Step schat ik toch nog hoger in dan UAE en Ineos.

Reacties zijn gesloten.