Challenge Mallorca uitgesteld vanwege coronavirus

zaterdag 9 januari 2021 om 09:56
Challenge Mallorca uitgesteld vanwege coronavirus

Matteo Moschetti won vorig jaar de Trofeo Ses Salines-Felanitx - foto: Cor Vos

De Challenge Mallorca is uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De Spaanse wedstrijdserie zou plaatsvinden van 28 tot en met 31 januari. Onder meer Tourwinnaar Tadej Pogačar had zijn deelname aan de wedstrijden al toegezegd.

De serieuze gezondheidscrisis waar Mallorca mee kampt als gevolg van het coronavirus en de geldende coronamaatregelen, maken het voor de organisatie onmogelijk om de vier wedstrijden eind deze maand te houden. De organisatie heeft zaterdag een verzoek ingediend om de data naar 13 tot en met 16 mei te veranderen.

“We betreuren het zeer dat we deze beslissing moeten nemen, maar de huidige situatie dwingt ons om onze verantwoordelijkheid te nemen en voorrang te geven aan de gezondheid van alle betrokkenen bij de koers”, aldus wedstrijdleider Manuel Hernández. De Challenge Mallorca is dit jaar aan haar dertigste editie toe.

De Challenge Mallorca bestaat uit vier wedstrijden: de Trofeo Ses Salines, de Trofeo Serra de Tramuntana, de Trofeo Andratx en de Trofeo Playa de Palma. Zeven WorldTeams hadden hun deelname reeds toegezegd, onder andere UAE Emirates. Onder meer Tourwinnaar Tadej Pogačar zou zijn seizoen op het Spaanse eiland beginnen.

BEAT Cycling
Ook BEAT Cycling zou eind deze maand het seizoen beginnen in de Challenge Mallorca-wedstrijden. De Nederlandse continentale ploeg laat aan WielerFlits weten dat het nieuws van het uitstel compleet uit de lucht komt vallen. In aanloop naar de vierdaagse zou BEAT ook een trainingskamp houden op Mallorca. Het is nog niet zeker of die stage van de ploeg wel doorgaat.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Michelangelo 9 januari 2021 om 10:39

Ik denk dat we dit nog wel vaker gaan zien dit (voor)jaar.

Ik mag ook hopen dat de organisatoren zo slim zijn om in te zetten op evenementen zonder publiek, of in ieder geval de organisatie zo inrichten dat ze heel snel kunnen switchen naar een versie zonder toeschouwers en vice versa.

john 9 januari 2021 om 12:25

ja ook de vier zondagen van April

Koersmaniak 9 januari 2021 om 10:40

Gek dat ze gisteren nog aankondigen welke teams er aan de start staan om dan vandaag plots af te lasten, zonder de teams in te lichten.

Arie den Blanken 9 januari 2021 om 11:07

Aan die trainingskoersjes in februari missen we niet veel want er is dan nog ieder weekend veldrijden.

xistnc 9 januari 2021 om 11:14

@iedereen
Geef toe, je moest op zijn minst glimlachen.

Michelangelo 9 januari 2021 om 11:33

Moet inderdaad toegeven dat ik een lach niet kon onderdrukken. Heerlijk als iemand zo’n karikatuur is van zichzelf!

CechRepublic 9 januari 2021 om 12:09

Ik had er om moeten lachen als dit tongue in cheek was geweest. Sterker dan was het hilarische zelfreflectie geweest. Maar we weten allemaal beter.

Turtlehead 9 januari 2021 om 12:38

@xistnc: ik bekend schuld. Iets meer dan een glimlach zelfs…

Limal 9 januari 2021 om 12:44

Telt meewarig glimlachen ook?

Polleke 9 januari 2021 om 11:37

Dan is het logische gevolg dat ook Valencia, Murcia, Almeria, Ruta, etc…ook niet kunnen doorgaan…
Ben bang dat we weer die vreselijke marteling van Zwift koersen moeten ondergaan…

AdZ 9 januari 2021 om 12:20

Zo erg man! Heb met je te doen hoor…

Polleke 9 januari 2021 om 13:38

Bedankt voor de morele ondersteuning…geniet U vooral verder

Dikke Vrouw 9 januari 2021 om 12:01

Wat wordt dan de eerste rit in? Valencia? Marseilles? Laiguelia?
Het wordt in ieder geval lang wachten jammer…

kelderfan 9 januari 2021 om 12:11

Dat is te verwachten met de corona-perikelen. Er zullen nog meer koersen sneuvelen.

Pascal De Kooning 9 januari 2021 om 12:18

Ik vrees dat we pas in Maart weer koers krijgen in Europa. Denk dan aan Parijs-Nice oid.

platteprijs 9 januari 2021 om 12:38

Als we dan het laatste weekend in februari met de Omloop het Volk (sorry Nieuwsblad) beginnen, dan teken ik er voor.

Turtlehead 9 januari 2021 om 12:42

Maart lijkt mij ook het eerst mogelijke moment. Ik durf zelfs wel te denken aan een volledig uitgekleed en aangepast seizoen. In ieder geval alles in een bubbel en zonder publiek tot in de zomer.
Lockdowns en stijgende besmettingen zijn nu zó wijd verspreid, dat het tot eind februari duurt voor de trend echt gekeerd is binnen Europa (dwz enkeke weken zonder de strengste maatregelen, overal dalende besmettingscijfers).
Voordat je dan met grotere groepen kunt reizen en verblijven in hotels, vrijwilligers kunt inzetten rondom koersen enz., zit je in de meeste landen al gauw ergens eind maart, begin april.
Wel jammer, maar hopelijk blijven de organisatoren overeind, dan komt er nog wel wat moois. Vorig seizoen was zeker niet het minste van de laatste jaren wat mij betreft qua mooi wielrennen…

Limal 9 januari 2021 om 12:43

Spijtig maar terecht – zolang de ziekenhuizen en het zorgpersoneel overbelast zijn kan er niet op de weg gekoerst worden. Itt bvb een voetbalwedstrijd loop je immers altijd het risico dat er plots vijf of meer ambulances tegelijk nodig zijn. Hopelijk gaat de druk op de zorg tegen eind februari al voldoende afgenomen zijn door de vaccinatiecampagnes.

vanSpringel 9 januari 2021 om 12:53

Da’s nun bout.

vanSpringel 9 januari 2021 om 22:06

Mis nu al de live webcam aan de streep in Deia.

Gerard111 9 januari 2021 om 14:21

We gaan gewoon weer richting scenario vorig jaar en niet zo raar toch zoals het nu gaat met de toestand momenteel. Simpele optelsom.

platteprijs 9 januari 2021 om 17:10

Vorig was corona nieuw, er was geen vaccin en geen ervaring met wedstrijden zonder publiek. Kortom, het is nog steeds kl*te maar tegelijkertijd is er veel veranderd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair