Maikel Zijlaard volgende aanwinst VolkerWessels

Maikel Zijlaard volgende aanwinst VolkerWessels

Maikel Zijlaard - foto: Petros Gkotsis

maandag 11 oktober 2021 om 11:00

Maikel Zijlaard is de volgende renner die een contract heeft getekend bij VolkerWessels. Nadat de ploeg van Allard Engels vorige week de komst van Bart Lemmen aankondigde, werd vandaag bekendgemaakt dat de 22-jarige telg uit de bekende Rotterdamse fietsfamilie het team zal komen versterken.

Zijlaard is komend jaar geen belofte meer, na twee jaar bij het procontinentale Hagens Berman Axeon te hebben gekoerst en twee jaar bij SEG Racing Academy. Bij de laatste ploeg hoopte hij definitief de overstap te maken naar de profs, maar grote resultaten bleven uit. Zijn beste resultaten bij SEG Racing Academy waren een negende plaats in de Ronde van de Achterhoek en een achtste op het NK voor beloften.

Meer succes boekte Zijlaard op de baan. Tijdens het EK voor U23-renners in Apeldoorn kroonde hij zich tot kampioen op de afvalkoers, vóór Tim Torn Teutenberg. Ook kwam hij in actie op het elite-EK in Grenchen. Op de afvalkoers werd hij twaalfde.

‘Klasse omzetten in mooie uitslagen’
Voor ploegleider Engels is Zijlaard een aanwinst waar veel van wordt verwacht. “Maikel heeft veel klasse en potentie in zich. In het shirt van VolkerWessels hopen we dit om te kunnen zetten in mooie uitslagen en prestaties. Naast zijn kwaliteiten op de baan liet hij ook in bijvoorbeeld de Ronde van de Achterhoek zien dat hij ook in het robuustere werk uit de voeten kan. Daarnaast is hij een teamplayer pur sang, iets wat bij ons team ook hoog in het vaandel staat.”

Zijlaard in de kampioenstrui tijdens het beloften-EK in Apeldoorn – foto: Cor Vos

Zijlaard laat via zijn nieuwe ploeg weten er enorm naar uit te kijken om voor het team uit te komen. “Ik heb superveel zin in deze nieuwe uitdaging. Mijn specialiteit is voor mijn gevoel het zwaardere voorjaarswerk. Het zou mooi zijn om het seizoen mooi te kunnen beginnen in bijvoorbeeld een Ster van Zwolle. Vanaf het eerste gesprek met Allard Engels werd het mij duidelijk dat het VWCT mij graag aan de selectie toevoegt.”

“De goede structuur, het mooie programma en de toekomstvisie voelden voor mij ook goed. Deze wielerploeg zou voor mij persoonlijk heel goed kunnen uitpakken”, aldus de Rotterdammer.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Aanklampen 11 oktober 2021 om 11:18

Kleinigheidje. ‘Baanwielrennen op de baan’. Jammer dat hij de stap nog niet kan maken. Steekt nog niet genoeg boven maaiveld uit

0
De Cabybara van de Conradkade 11 oktober 2021 om 11:27

Ik had toch eigenlijk wel verwacht dat hij de stap zou maken naar de profs. SEG en Axeon zijn toch de springplanken bij uitstek.

0
Innsbruck 11 oktober 2021 om 12:59

22 inmiddels… die kunnen we afschrijven, meer 'neefje van /zoontje van' dan talent.

0
NiM 11 oktober 2021 om 11:32

Neerwaartse spiraal

0
martijnsmidt 12 oktober 2021 om 22:59

Is dit de zoon van of de neef van?

0
toiletduck 13 oktober 2021 om 09:31

@redactie:

“na twee jaar bij het procontinentale Hagens Berman Axeon te hebben gekoerst”

HBA is conti, niet proconti.

0
The98Joker 13 oktober 2021 om 12:14

Toen wel chef.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone