Magnus Sheffield houdt hersenschudding over aan zware val Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 16 juni 2023 om 08:16

Magnus Sheffield houdt hersenschudding over aan zware val Ronde van Zwitserland

INEOS Grenadiers is via social media met een update gekomen over de toestand van Magnus Sheffield, die gisteren hard ten val kwam in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. De Amerikaan heeft een hersenschudding en schade aan de weke delen opgelopen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Verder heeft Sheffield de afgelopen nacht in het ziekenhuis doorgebracht ter observatie en verdere verzorging. Hoe lang hij nog in het ziekenhuis moet doorbrengen is onbekend.

De 21-jarige coureur kwam in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland hard ten val in de afdaling van de Albulapas, waarbij hij samen met de Zwitser Gino Mäder van de weg raakte. Laatstgenoemde was er een stuk slechter aan toe. Hij moest worden gereanimeerd en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2023 08:59
Ik heb erg met hem te doen. Met een hersenschudding onder aan het ravijn liggen en zien dat je collega daar wordt gereanimeerd. Ik hoop dat hij niet alleen fysiek snel hersteld maar dat er ook goed naar zijn mentale gezondheid wordt gekeken.
16 juni 2023 10:08
Ik heb het even opgezocht. De weefsels onder de huid, rondom de organen, botten en gewrichten en daartussenin noemen we weke delen. Dit zijn bijvoorbeeld spieren, pezen, zenuwen, vet, bloedvaten en lymfevaten.
16 juni 2023 08:57
Sheffield heeft de afgelopen dagen wel zijn visitekaartje afgegeven voor het rondewerk. Ik heb genoeg gezien. Waarom achter Remco aanzitten als je zo een klepper in huis hebt ?
    16 juni 2023 16:10
    Een ploeg als INEOS heeft niet genoeg aan een goede jonge renner voor een klassement, bovendien moet ik maar zien hoe goed hij hier (fysiek, maar zeker mentaal) van hersteld
16 juni 2023 09:41
Ik zou z'n resultaten van dit jaar eens herbekijken. Het is een groot talent en een uitstekend tijdrijder, maar hij komt bij lange niet aan het niveau van REv. Die had op z'n 21ste echt al wel wat meer bewezen.
16 juni 2023 15:34
Marcus Sheffield zwaar te val gekomen en dan een discussie over wie beter is.Mijn hemel!

Reacties zijn gesloten.