Magnus Cort focust zich op eendagskoersen: “Milaan-San Remo eerste afspraak”

vrijdag 31 december 2021 om 10:49
Magnus Cort focust zich op eendagskoersen: “Milaan-San Remo eerste afspraak”

foto: Cor Vos

Magnus Cort gaat zich voor het eerst op eendagskoersen richten. De 28-jarige Deen van EF Education-Nippo ging de laatste twee jaar vooral voor dagsucces in het rondewerk, iets waar hij zeven keer in slaagde. Het hoogtepunt was de afgelopen Vuelta a España, waar de sterke sprinter drie ritten won. “Mijn programma zal dit jaar anders zijn”, vertelt hij aan het Deense TV2.

De eerste wedstrijd die met rood omcirkeld staat in de agenda van Cort, is Milaan-San Remo. “Het zal niet gemakkelijk zijn om te winnen. Maar als ik naar mijn erelijst kijk, dan ontbreekt er simpelweg een grote eendagskoers. Daar droom ik echter wel van en daarom ga ik ervoor. Natuurlijk is het moeilijk om te hopen op een monumentale zege, met in het speciaal Milaan-San Remo. Dat is de gemakkelijkste om te rijden, maar tegelijkertijd ook de moeilijkste om te winnen. Maar ik geloof dat ik het kan, anders had ik er geen doel van gemaakt”, aldus de sterke Deen.

Cort vertelt ook dat hij de kasseienklassiekers niet zal betwisten. Volgens statistiekenwebsite ProCyclingStats zal hij wel aan de start verschijnen van onder meer Strade Bianche, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en Eschborn-Frankfurt. In die voorjaarscampagne wil hij dus vooral scoren in Milaan-San Remo, waarin hij in 2018 als achtste eindigde.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mwielerfan 31 december 2021 om 11:11

Luik is misschien wat hoog gegrepen, verder verder een begrijpelijk programma. Vooral in amstel en Esch born zie ik hem scoren

bswinkelss 31 december 2021 om 11:24

Is de brabantse pijl niet wat voor hem?

Mwielerfan 31 december 2021 om 12:23

Zou verstandig zijn inderdaad. Eerlijk gezegd snap ik niet dat niet veel meer semi kopmannen voor de heuvels die meepakken, buiten de echte klimmers

lo squalo dello Stretto 31 december 2021 om 12:31

Wij Belgen en Nederlanders vinden de Brabantse Pijl tof maar er zijn genoeg Franse, Italiaanse, Spaanse,… eendagskoersen van hetzelfde niveau.

5211 31 december 2021 om 12:27

Lijkt mij verstandig van hem, meer kans op podium of overwinning..

Romāns Vainšteins 31 december 2021 om 13:06

Niks Vlaams, hij zou toch voor de wat softere koersen als KBK, DdV, BP kunnen gaan, Panne ook

KimJungPoels 31 december 2021 om 17:57

Ben benieuwd. Waanzinnig goede coureur, maar het grootste euvel is toch altijd geweest dat hij niet goed voor zijn positie kan en wil knokken. En dat is in rondjes als de Amstel toch zeer belangrijk.

Qua power zijn er weinig beter.

Headlines

Materiaalzone