Mads Pedersen: “Thuisvoordeel? Iedereen heeft oortjes en een teammanager”

donderdag 30 juni 2022 om 18:03
Mads Pedersen: “Thuisvoordeel? Iedereen heeft oortjes en een teammanager”

foto: Cor Vos (archief)

De Deense wielerfans hopen vrijdag op een knalprestatie van Mads Pedersen in de openingstijdrit van de Tour de France in Kopenhagen. De renner van Trek-Segafredo wil graag schitteren voor eigen volk, maar denkt niet dat hij – als thuisfavoriet – in het voordeel is.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 26-jarige Pedersen staat bekend als een goede tijdrijder die vooral uitblinkt in de wat kortere chrono’s. De openingstijdrit in Kopenhagen is dertien kilometer lang en lijkt spek naar de bek van de wereldkampioen van Harrogate. Pedersen weet wat hij vrijdag kan verwachten. “Het wordt sowieso een tijdrit met veel bochten. We zullen dus veel moeten afremmen en versnellen. Ik denk dat we daardoor wel eens verrassingen kunnen zien.”

“Renners die normaal geen tijdritten kunnen winnen, maar nu wel vooraan eindigen”, verwacht de Deen, die overigens niet echt gelooft in iets als thuisvoordeel. “Iedereen heeft oortjes en een teammanager, die gewoon zal vertellen waar en hoe je moet rijden”, vertelde hij in een Zoom-meeting aan de verzamelde media.

Pedersen keek ook al even kort vooruit naar de overige (twee) Touretappes op Deense bodem. De wielerfans verwachten vooral veel van rit twee van Roskilde naar Nyborg, zeker als de wind gunstig staat voor het trekken van waaiers. “De brug (doelt op de achttien kilometer lange Storebælt-brug, red.) zal het verschil niet maken, dat zal daarvoor al zijn gebeurd. Dat de wind daar op de kop zou staan? Dat wist ik al, dat is hier zo’n 300 dagen per jaar.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

garconextraordinaire 30 juni 2022 om 18:04

Haha tuurlijk Mads. Je had de Denen moeten horen bij zijn presentatie. Die wordt door een orkaan van geluid door de straten geschreeuwd straks!

0
Jean Dumas 30 juni 2022 om 18:57

Dat kan wel zo zijn, maar ik heb een kastelenboek en Maarten, en ik zeg je dat Mollema gaat winnen.

0
Boasson en Hagen 30 juni 2022 om 20:54

Maar die schreeuwen net zo hard bij Bjerg, Vingegaard, Asgreen en Cort hoor

0
Kopinkas 30 juni 2022 om 21:12

@Jean Dumas
Mollema zonder molshoop in het parcours met dit gezelschap? Lijkt me sterk.

0
Jean Dumas 30 juni 2022 om 23:27

Het is gewoon een tijdrit voor de echte specialisten, en dat is ook goed (zonder ironie dit keer).

0
Blackcanyon 1 juli 2022 om 06:51

Iedereen heeft een ploegmanager en oortjes?
Jumbo heeft geen sportief directeur in koers, maar dat kan een voordeel zijn. En oortjes, ze luisteren al jaren niet.

Michael Rasmussen heeft vast nog wel tips hoe je hier kunt winnen. Als Deen heeft hij kennis van het parcours en van nog veel meer en hij is ervaringsdeskundige (in een tijdrit in 2005 3 keer op zijn bek)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone