Mads Pedersen na zege in Kuurne: “De benen laten spreken”

zondag 28 februari 2021 om 17:18
Mads Pedersen na zege in Kuurne: “De benen laten spreken”

Trek-Segafredo heeft na de wanprestatie in de Omloop Het Nieuwsblad het weekend gered met de overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne. Na een sterke teamprestatie in de finale wist Mads Pedersen met overtuiging de pelotonsprint in Kuurne te winnen. “Een perfecte lead-out”, complimenteerde de Deen zijn ploegmaat Jasper Stuyven in het flashinterview.

Lange tijd leek de zege naar een renner uit de kopgroep, waar Mathieu van der Poel deel van uitmaakte, te gaan. Pas in de laatste twee kilometer kwam alles weer samen. Pedersen zat kort daarvoor nog in de tweede groep achtervolgers. “Het was goed dat de eerste en tweede groep samenkwamen op tien kilometer van de finish. Stuyven reed in het groepje voor mij. Vanaf toen wisten we dat het voor mij zou zijn.”

“De finale hebben we vandaag perfect gereden. Gisteren in Omloop Het Nieuwsblad hebben we het best wel hard verpest voor onszelf. Daarvoor moeten je niet met excuses komen, maar de benen laten spreken. Dat hebben we gedaan!”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Wim Kruithof 28 februari 2021 om 17:39

“We fucked up…” mooie heldere taal.

Martino87 28 februari 2021 om 17:54

Heeft natuurlijk wel wat geluk dat die groepen weer samenkomen, want hij zat er (weer) niet bij. Wel apart dat hij blijkbaar de toppers niet kon volgen op de Kwaremont.

Andreotti 28 februari 2021 om 17:55

EENou nou nou….. de benen laten spreken…. ik hebzo mijn bedenkingen want ze hebben met name geprofiteerd van t werk van anderen die wat dom gereden hebben, op z’n zachtst gezegd.
Maar aan de andere kant, de winnaar heeft altijd gelijk dus t zal wel.

Romāns Vainšteins 28 februari 2021 om 18:21

Ik denk niet dat het toeval is dat Pedersen weliswaar hier en daar een koers verpest maar indien dat niet zo is het meteen winst is. Dit is geen ereplaatsenrijder maar een killer pur sang. Ik acht het zeer aannemelijk dat hij gewoon van start af aan lekker in de wielen gehangen heeft met een als-dan-&-zo niet-pff-dan niet – mentaliteit.

Andreotti 28 februari 2021 om 19:48

Nee, ik bedoel ook niet te zeggen dat het toeval is. Hij durft idd te gokken dat andere het vuile werk opknappen. Maar zeg dat dan ook. Had geluk met t koersverloop ipv stoer beweren ‘ ik heb de benen laten spreken’. Want op de hellingen kon hij niet met de beste mee, dus zo goed waren die benen niet….

Maar nogmaals, op t laatste moment de sterkste sprint rijden is ook een kwaliteit hoor, zeer zeker. Maar t viel voor Trek hier en daar gunstig uit, zonder dat ze daar zelf veel voor moesten doen. Dat vind ik dan niet heel erg overtuigend maar eerder geluk.

Romāns Vainšteins 28 februari 2021 om 20:11

Dat ben ik met je eens, het was geen geforceerde zege zoals dat gisteren wel was, verre van.

lo squalo dello Stretto 28 februari 2021 om 18:33

Sprintsnelheid duidelijk in orde maar op de hellingen waren ze wederom te zwak. Ze hebben nog een maand tijd natuurlijk om dit recht te zetten.

Posterix 28 februari 2021 om 18:38

Zonder Quebeka, UAE en Asgreen was het gewoon weer “Omloop all over again” geweest voor Trek. Heel knap alle bordjes leeggegeten en met name dankzij Stuyven (lead out en extra slot op de deur) gewonnen.

Pietspeed 28 februari 2021 om 18:49

Petersen mss wel de zwakste in koers. Pure mazzel dat ie net op tijd vooraan verschijnt. Prestatie van trek was ook niet bepaald je van het, behalve stuiven dan.
Zege mag ie hebben, maar wat mij betreft geen punten. Gedverdemme, die gespeelde vreugde.

Gitan 28 februari 2021 om 18:52

Heb jij het ook over Kreuzinger, Degenkolt en Naessens?

Romāns Vainšteins 28 februari 2021 om 19:12

Bij iemand die 2 spelfouten in gadverdamme weet te maken kun je daar wel van uitgaan.

Gilberto 28 februari 2021 om 20:31

Bah…………………………..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair