Mads Pedersen komt met de schrik vrij: “Gelukkig niet gevallen”

donderdag 4 februari 2021 om 17:05
Mads Pedersen komt met de schrik vrij: “Gelukkig niet gevallen”

foto: Cor Vos

Mads Pedersen hoopte vandaag een gooi te doen naar de ritzege in de Ster van Bessèges, maar was betrokken bij een zware crash op 500 meter van de streep. De Deen werd geraakt door een rondvliegende fiets, maar wist met veel kunst- en vliegwerk een valpartij te voorkomen.

“Ik begon in een goede positie aan de rotonde, maar toen vielen ze”, vertelt Pedersen vlak na de finish. “Ik werd geraakt door een fiets, met een enorme zwieper tot gevolg. Ik ben gelukkig niet gevallen, alleen mijn vinger ligt nu wat open. Dit is natuurlijk balen, aangezien een goed resultaat mogelijk was.”

“Maar ik ben vooral blij dat ik niet ben gevallen”, aldus de renner van Trek-Segafredo. “Zeker als je ziet hoeveel renners met gescheurde kledij over de streep zijn gekomen. De conditie is goed en we zullen het deze ronde blijven proberen. Dit hoort nu eenmaal bij het wielrennen. De jongens reden vandaag geweldig en de signalen zijn goed.”

Pedersen, die woensdag nog naar een derde plaats wist te sprinten in de etappe naar Bellegarde, staat ook nog even stil bij het werk van ploeggenoten als Bauke Mollema en Vincenzo Nibali. “De jongens reden echt geweldig en ik wist daardoor ook uit de problemen te blijven.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Davide Lappartiente 4 februari 2021 om 17:24

De renner van Bingoal die hij geramd heeft, vind hij niet belangrijk genoeg om te vermelden?

LeoR 16 4 februari 2021 om 17:46

Daar kon hij natuurlijk niet veel aan doen, bovendien is hij misschien niet eens op de hoogte van die ongelukkige botsing. Zal na het bekijken van de beelden vermoedelijk wel zijn licht op steken over de situatie van de Bingoal-renner.
Als je ze zo ziet rondrijden, zou je het niet zeggen, maar ik denk dat veel renners best nog collegiaal zijn.

Yeez 5 februari 2021 om 09:14

Hij is zelfs teruggelopen om hem overeind te helpen en te kijken hoe het ging (zie instagram Boris Vallee. Niet vroeg oordelen.

Romāns Vainšteins 5 februari 2021 om 10:07

Sowieso dat toespelen van schuldvragen binnen het peloton, ze weten toch wel wat ze aan het doen zijn voor beroep en wat er eventueel kan gebeuren?

VerstandOpNul 5 februari 2021 om 21:29

Zou de UCI al tegen die mouwtjes hebben opgetreden?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair