Machtsgreep Frederico Figueiredo op Miranda do Corvo in Volta a Portugal

woensdag 10 augustus 2022 om 18:18
Machtsgreep Frederico Figueiredo op Miranda do Corvo in Volta a Portugal

foto: Cor Vos (archief)

Frederico Figueiredo heeft een dubbelslag geslagen in de vijfde etappe van de Volta a Portugal. De 31-jarige Portugees van Glassdrive Q8 Anicolor kwam in de bergetappe met finish op Miranda do Corvo (9,9 km aan 8,2%) solo over de finish.

De eerste achtervolgende groep volgde op 37 seconden, waardoor Figueiredo naast de ritzege ook de leiderstrui pakt. Die leiderstrui neemt Figueiredo over van zijn Uruguaanse ploeggenoot Mauricio Moreira, die in dat achtervolgende groepje als vierde over de finish kwam. Henrique Casimiro (Efapel) en Luis Fernandes (Radio Popular-Paredes-Boavista) eindigden voor hem als tweede en derde.

Voor aanvang van de vijfde etappe was het verschil tussen Moreira en Figueiredo 30 seconden, maar dat is nu dus omgebogen in een voorsprong van zeven voor de Portugees van de Glassdrive-ploeg. Luis Fernandes is nu derde op 38 seconden van de nieuwe klassementsleider. Daarachter zijn de verschillen al immens; nummer vier is Antonio Carvalho (ook van Glassdrive Q8 Anicolor) op 2.19 minuut.

De Ronde van Portugal, die dinsdag een rustdag kende, duurt nog tot en met maandag 15 augustus.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 10 augustus 2022 om 18:21

De glassdrives gaan onderling strijden, W52 taferelen.

0
Brigand 11 augustus 2022 om 14:26

Vorig jaar verloor Figueiredo in de afsluitende tijdrit 1’41” op Moreira .
De man uit Uruguay heeft dus de betere kaarten om maandag a.s. als eindwinnaar van deze rittenkoers bekroond te worden .

0
Brigand 11 augustus 2022 om 14:56

Straffe stoot van André Cardoso , actueel vijfde in het AK . In 2017 , rijdende bij TREK als ploegmaat van Contador , werd bij hem , tijdens een dopingcontrole buiten competitie EPO in zijn bloed aangetroffen . Dienvolgens liep hij een effektieve schorsing van vier jaar op door de UCI . Berustte daarin want wendde zich , uit financiële overwegingen , niet tot het CAS in Lausanne alhoewel hij ( zoals zovelen voor hem ) steeds zijn onschuld is blijven volhouden . Als bijna 38-jarige tracht hij zich nu wellicht , na zijn vierjarige schorsing , te rehabiliteren in de hoop zijn carrière alzo alsnog op een eervolle manier te kunnen beëindigen .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone