Maassen legt prioriteiten LottoNL-Jumbo uit: “Keuzes maken”

LottoNL-Jumbo was weinig zichtbaar in deze editie van Luik-Bastenaken-Luik. De Nederlandse WorldTour-ploeg haalde met drie renners de finish, waarvan Robert Gesink op plek 24 de beste was. Ploegleider Frans Maassen noemt het een ‘overgangsklassieker’ voor zijn formatie. “We moeten keuzes maken en konden hier niet onze allerbeste renners opstellen”, zegt hij na afloop tegen WielerFlits.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

48 Reacties

kelderfan 22 april 2018 om 20:36

Keuzes maken, dat is ’t moeilijkste onderdeel van ’t wielrennen.

Romāns Vainšteins 22 april 2018 om 20:40

Ik zie Jumbo liever nog eens een leuke keienkletser halen dan Ardennenpuncheur.

zipp404 22 april 2018 om 20:45

@RV mee eens. Wie zou dat volgens jou moeten worden?

tetedelacourse 22 april 2018 om 20:48

Tsja, afgelopen week was wel de meest kansloze van het klassieke voorjaar. Dat Gesink hier niet bij de beste 15 rijdt laat zien dat het ook niet in de buurt komt van wat het ooit geweest is. Jammer, Luik wel een te mooie klassieker om af te doen als training. Hopen dat Primoz iets kan laten zien in Romandië en de Giro mooi wordt met de Trentino mannen.

Romāns Vainšteins 22 april 2018 om 20:53

Stuyvvie, die is iig aan iets nieuws toe.

huis31 22 april 2018 om 20:54

Gesink is een keer 13e en 15e geworden. Verder heeft hij hier nooit een betere uitslag gereden dan vandaag. Dat praat niks goed, maar het is nergens op gebaseerd dat hij hij top 10 zou gaan rijden.

ghostwriter 22 april 2018 om 20:57

@tetedelacourse
Gesink heeft zo'n 10% van zijn kracht verloren in zijn rechterbeen. Wanneer hij in topvorm is kan hij zich nog met de beste ter wereld meten maar door het vele pech wat hij heeft is hij te vaak geblesseerd om ooit echt weer in topvorm te zijn. Ik hoop enorm dat Gesink de komende jaren bespaart blijft van zware blessures want dan zal hij zeker nog een paar mooie overwinningen aan zijn erelijst toevoegen.

Daarnaast heeft hij voor de LottoNL ploeg zijn waarde als mentor van de jongere klimmers. Gesink is gezien zijn geweldige mentaliteit en doorzettingsvermogen een goed voorbeeld voor jongens als Bouwman en Tolhoek. Hij zal waarschijnlijk alleen wel genoegen moeten nemen met een behoorlijk lager salaris als hij volgend jaar voor de Jumbo ploeg wilt rijden.

Hengacity1 22 april 2018 om 21:16

@ghostwriter 10% verlies in 1 been betekent nooit meer 100% kunnen presteren maximaal 95.. heb je een bron??

wiebipedia 22 april 2018 om 21:44

Gesink doet het zo slecht toch niet. Is idd niet keer de man van een paar jaar terug, maar dat heeft allerlei legitieme redenen.
Hij won toch nog bijna een etappe in de Tour waar calmenjane won. Terwijl dat ook gelijk zn eerste keer etappejagen was. Hij zal nooit meer constant het niveau halen dat hij had, maar er zal vast nog af en toe een dag zijn dat alles goed valt. Aan kracht en wil zal het niet liggen namelijk.
Mentaal is het gewoon een baas en de keren dat ik hem gesproken heb kwam hij ook uiterst sympathiek en gebalanceerd over.

tetedelacourse 22 april 2018 om 21:51

@ghostwriter,
hij is helemaal niet te vaak geblesseerd om ooit echt weer in topvorm te zijn. En met 10% minder word je ook geen 6e in de Tour. Die p6 in de tour van 2015 (ik kan een jaar mis zijn) was na alle blessureleed dat ie gehad heeft. Ja ok, dat valletje vorig jaar waar die een ruggewervel brak komt er bovenop. Peanuts als je de rest van zijn waslijst blessures bekijkt.

Begrijp me niet verkeerd: ik ben fan van Robert. Persoon en wielrenner. Maar strijdend naar p24 Luik…dat is beneden zijn stand. En dat vind ik jammer. Ik houd echter goede hoop op die ritten in de Giro en Tour hoor. Aan karakter en doorzetten zal het bij Gesink niet liggen.

Jacco van Stierop 22 april 2018 om 22:18

Wat je er verder van vindt, wel een duidelijk verhaal van Maassen. Oogt tegenover een vragensteller veel ontspannender en minder achterdochtig dan enkelen van zijn directe collega’s.
Als ik Maassen zie krijg ik altijd zin in een gezellige Brabantse koffietafel.

Japsie 22 april 2018 om 22:20

@ tetedelacourse, ik vind plek 24 helemaal niet beneden zijn stand. Had je echt verwacht dat de diesel Gees met het dartelende hertje Alaphilippe mee zou kunnen?
De beste man heeft nog nooit goed gereden in Luik, zelfs niet in zijn beste jaren.

Brummel 22 april 2018 om 22:27

@jacco je bedoelt limburgse vlaai zeker

Jacco van Stierop 22 april 2018 om 22:50

@ Brummel
Haha, je hebt helemaal gelijk.

Domestique 22 april 2018 om 22:52

Sympathieke man inderdaad, maar toch ergens ook wel een beetje komisch om de meest prestigieuze klassieker van het jaar te omschrijven als een ‘goede training’ :P

sooike 22 april 2018 om 23:18

De ruggen van de ploegleiding van TLJ moeten wel sterk zijn, want ze blijven zich al seizoenen lang in bochten wringen….

simplex 22 april 2018 om 23:28

@sooike. Dat noemen ze ook wel een scoliose.

peervaneynthoven 22 april 2018 om 23:35

Joehoe,daar is t’ie weer. Volgens mij zegt Maassen “rechtuit” wat de situatie is en waar de prioriteiten liggen en dat er keuzes gemaakt moeten worden. Wat is daar krom aan? Verklaar je nader @sooi. Of wilde je je eigen metafoor graag laten horen.

S.t.B 22 april 2018 om 23:39

Maassen is inderdaad wel een meester in de droge analyse en bij TLJ verreweg de beste in het bagatelliseren van matige prestaties. Heb zo mijn bedenkingen hoe schijnbaar nonchalant TLJ de voorjaarsklassiekers terzijde schuift onder het mom van andere prioriteiten. Na de Tour zijn dit toch wel de koersen die de meeste aandacht en publiciteit genereren. Zoals Maassen het nu naar buiten brengt zal waarschijnlijk niet overeenkomen met de interne nabespreking.. Daar zullen wel wat hardere woorden zijn gevallen.

horsm 22 april 2018 om 23:54

@stb, volgens mij waren de keienkoersen wel degelijk van belang, maar de kopman daarvoor kon niet rijden.

Jungle Man 23 april 2018 om 00:11

Zo jammer dat tlj zo pover aan de Ardennen klassiekers meedoen. Dit is toch wel het echte wielrennen. Leuk dat ze met groenewegen een goede sprinter in huis hebben, maar sprintkoersen vind ik persoonlijk oersaai en negeer ik deze koersen. Een sponsor verdient meer publiciteit

ghostwriter 23 april 2018 om 00:12

@sooike
Toen ze met Groenewegen aan een sprinttrein zijn gaan werken hebben ze al gezegd dat dit ten koste ging van andere prioriteiten (zoals de heuvelklassiekers). Ik neem aan dat jij dat met je LottoNL (negatieve) obsessie wel weet. De ploegleiding van LottoNL doet het met een beperkt budget geweldig. Met Roglic en Groenewegen heeft de ploeg twee wereldtoppers in huis die het goed doen en de rest van de ploeg (behalve een paar die terugkomen van zware blessures) doen het ook naar behoren. Straks zal de ploeg in de Ronde van Romandië weer met een echt doel (Roglic het algemeen klassement laten winnen) rondrijden. Dat is een wedstrijd waar ze een hoofddoel van hebben gemaakt en als ze daar matig presteren is dat een geldige reden om kritiek te hebben.

Huubi 23 april 2018 om 01:20

ook met het matige budget moet TLJ het beter kunnen doen in het voorjaar dan 3x top 15.

Tinus1984 23 april 2018 om 07:27

Eerlijk gesprek toch. Tlj legt de prioriteiten bij kleine rondes en grote rondes. Quickstep doet het weer andersom die legt zijn prio bijna alleen maar bij de klassiekers. Maarja daar hoor je dan nooit iemand over

Bulcke 23 april 2018 om 07:49

@tinus: verschil met de prioriteiten van qs is wel dat qs ze dit jaar schijnbaar allemaal verzilverd. Neemt niet weg dat het wel bijzonder blijft dat mensen die de ploeg op de voet volgen ze dan afrekenen op iets waar ze geen prioriteit van hebben gemaakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair