Luke Verburg gaat verder als eenmansformatie

zaterdag 2 januari 2021 om 11:30
Luke Verburg gaat verder als eenmansformatie

Foto: Mercedes Roggen

Luke Verburg vervolgt zijn carrière bij 2moso CT, een eenmansformatie die speciaal voor hem is opgestart. De 19-jarige veldrijder moest vertrekken bij Pauwels Sauzen-Bingoal, maar met behulp van eigen sponsoren kan hij zijn carrière voortzetten.

Verburg werd in 2017 in Sint-Michielsgestel Nederlands kampioen veldrijden bij de nieuwelingen. Hoewel hij bij Pauwel Sauzen-Bingoal beschikte over een doorlopende overeenkomst, besloot de ploeg gebruik te maken van een clausule in zijn contract en na een evaluatie afscheid van hem te nemen.

Met hulp van zijn werkgever 2moso (in de Benelux distributeur van onder meer Wahoo) werd vervolgens werk gemaakt van een eigen ploeg. Bliz Eyewear, Doltcini, Wrap my Bike, FFWD en 226ERS sloten zich aan bij het project, waarna 2moso CT het levenslicht zag.

De eerste keer dat Verburg in zijn nieuwe tricot te bewonderen is, is tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Hulst op zondag 3 januari. Naast veldritten zal hij de komende periode ook deelnemen aan een aantal mountainbike wedstrijden. Hij richt zich op het NK voor beloften, al is het nog de vraag of en wanneer dit plaats kan vinden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

HoofdIsVrij 2 januari 2021 om 11:55

Een beetje de Gosse van der Meer route.

Veel respect voor en ik hoop dat hij prestaties weet te behalen.

Wel een supervette Canyon. Die zou ik ook wel willen.

0
Michelangelo 2 januari 2021 om 11:59

Volg het veldrijden redelijk goed, maar had zelf nog nooit van deze jongen gehoord.

Ik denk dat in die zin het veldrijden wel lijkt op het schaatsen. Groot in 2 landen in de wereld, er is een horde aan jonge sporters die prof willen worden. Maar uiteindelijk zijn er maar enkelen goed genoeg om “op TV te komen” en daarmee echt van waarde te zijn voor een sponsor.

Alles wat daaronder zit moet gewoon knokken om hun profsport-droom levend te houden. Niet te veel eisen stellen, en hopen op de goede wil van sponsoren in je eigen netwerk.

Mocht het deze jongen op die manier lukken… hoed af!

0
platteprijs 2 januari 2021 om 12:47

Volg op Cyclocross24.com regelmatig de uitslagen van alle categorieën en je komt hem en ook andere Nederlandse junioren en beloften vanzelf tegen (in een normaal jaar).

0
Mystery Rider 2 januari 2021 om 12:33

Heb toch even moeten googelen om te kijken wie dit nou was!

Veel succes!

0
platteprijs 2 januari 2021 om 12:54

In Nederland is het makkelijk om beloften en prof tegelijkertijd te laten starten in het NK en zo voor 2 titels te rijden. Ik neem aan dat de KNWU al een tijdje op zoek is naar een locatie waar het kampioenschap georganiseerd kan worden.
En hopelijk kunnen er ook snel weer aparte wedstrijden voor beloften en junioren georganiseerd worden.

0
HoofdIsVrij 2 januari 2021 om 14:21

Dat doen ze dan ook al jaren (de beloften en elite tegelijkertijd laten starten).

Volgens mij werd Nieuwenhuis ook eens derde bij de elite en eerste bij de beloften. Was toen wel een beetje een vreemde titel voor hem.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone