Luik-Bastenaken-Luik, Tour de Romandie, EPZ Omloop van Borsele, Conor Dunne
foto: Sirotti
zaterdag 21 april 2018 om 20:00

Luik-Bastenaken-Luik, Tour de Romandie, EPZ Omloop van Borsele, Conor Dunne

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de laatste selecties voor Luik-Bastenaken-Luik en de Tour de Romandie, de uitslag van de EPZ Omloop van Borsele en de lange Conor Dunne.

Marco Minnaard namens Wanty-Groupe Gobert in Luik-Bastenaken-Luik

Marco Minnaard zal namens Wanty-Groupe Gobert aan de start staan van Luik-Bastenaken-Luik. De 29-jarige Zeeuw krijgt kopman Guillaume Martin, Thomas Degand, Xandro Meurisse, Fabien Doubey, Jérôme Baugnies en Dion Smith als ploeggenoten met zich mee.

Selectie flag-be Wanty-Groupe Gobert voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-be Jérôme Baugnies
flag-be Thomas Degand
flag-fr Fabien Doubey
flag-fr Guillaume Martin
flag-be Xandro Meurisse
flag-nl Marco Minnaard
flag-nz Dion Smith


Groupama-FDJ met David Gaudu naar Tour de Romandie

Groupama-FDJ heeft de selectie bekendgemaakt voor de Tour de Romandie, die dinsdag begint. David Gaudu is één van de renners die er namens de Franse WorldTour-formatie zijn opwachting maakt. Het 21-jarige rondetalent baarde vorig jaar opzien met onder meer een negende plaats in de Waalse Pijl. Hij begon dit jaar sterk in de Tour La Provence met een negende plek in het eindklassement. Vervolgens eindigde hij twaalfde in de Ronde van Catalonië. Zijn mooie resultaat in de Waalse Pijl van vorig jaar kon hij dit keer geen vervolg geven, hij haalde de finish niet.

Ook Rudy Molard maakt deel uit van de selectie. De Fransman eindigde onlangs in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl respectievelijk vijftiende en dertiende.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor flag-ch Tour de Romandie 2018
flag-it Davide Cimolai
flag-ca Antoine Duchesne
flag-fr David Gaudu
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Benjamin Thomas
flag-fr Léo Vincent


Elisa Balsamo zegeviert in EPZ Omloop van Borsele

Elisa Balsamo heeft in ‘s-Heerenhoek de EPZ Omloop van Borsele gewonnen. De 20-jarige Italiaanse, in 2016 wereldkampioene in de juniorencategorie, versloeg de Nederlandse vrouwen Lorena Wiebes, Evy Kuijpers en Marjolein van ’t Geloof in een massasprint. Voor Balsamo is het haar eerste profzege.


Colombiaanse renners over Dunne: “Twee meter vier!”

Een foto die Conor Dunne vandaag in de aanloop naar de vijfde rit van de Tour of Croatia op Twitter plaatste, kon op heel wat waardering rekenen. Op de foto is de 26-jarige renner van Aqua Blue Sport te zien naast één van de renners van de continentale formatie Bicicletas Strongman Colombia Coldeportes; de Ier – 2,04 meter lang – torent hoog uit boven zijn collega. “Geweldig om jullie te ontmoeten vlak voor de start vandaag!”, schreef hij erbij. De Colombianen konden blijkbaar hun ogen niet geloven toen zij de lange renner zagen lopen, want volgens de Ier bleven ze zijn lengte maar roepen. “Dos metros cuatro! Dos metros cuatro!”

Toen de Zuid-Amerikanen vervolgens gas gaven op de eerste beklimming van de dag, was het zwoegen geblazen voor Dunne. De Ier eindigde uiteindelijk als 103e, op bijna een half uur van ritwinnaar Manuele Boaro. Alle renners van de Colombiaanse continentale formatie eindigden voor hem. “De foto was genomen voordat ze allemaal aanvielen op de eerste beklimming van de buitencategorie. En ik belandde in een wereld van pijn”, schreef Dunne met een knipoog. “Wat een helden!”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
21 april 2018 21:12
Leuke bio ook van Dunne: and avoiding door frames. :)
21 april 2018 23:38
Van Gorkom post weer zijn eerste bericht: https://www.instagram.com/p/Bh1_rq0lhOR/
Groot verschil met het filmpje van 5 januari. Wat een impact. En goed om te zien dat hij er een beetje bovenop komt.

Reacties zijn gesloten.