Luijkx: “Wij zijn als laatste afgevallen”

dinsdag 30 maart 2010 om 19:49

Vacansoleil ziet zijn goede prestaties van zowel vorig als dit jaar dan wel niet beloond met een wildcard voor de Ronde van Frankrijk, toch kan de ploeg de strijd met opgeheven hoofd staken. Manager Daan Luijkx had gehoopt dat de ASO Footon-Servetto zou weren op basis van zijn verleden, maar dat was niet het geval. “Dat was onze kans geweest. Wedstrijddirecteur Pescheux vertelde me dat wij de eerste reserve waren en als laatste zijn afgevallen”, zegt hij bij De Telegraaf.

Luijkx kon zijn ontgoocheling dan ook moeilijk verbergen. “Er moet een ranking komen die openbaar is, die toegankelijk is voor alle teams en die niet werkt met een afgeschermd systeem voor alleen ProTour-teams. Daarvan moeten de eerste achttien gewoon zeker zijn van deelname aan de grote wedstrijden. Het is vreemd dat een ploeg op basis van een papiertje van twee jaar geleden nu mag meedoen”, stelt hij bitter.

Toch kan de sterke man van de Nederlandse ProContinentale ploeg, net als zijn collega van Skil-Shimano, begrip op brengen voor het zware verdict. “Toen Cadel Evans bij het BMC Racing Team tekende, wist ik dat we een probleem hadden. We hebben dus begrip voor de keuze op basis van de samenstelling van de ploegen en hun verleden”, besluit Luijkx.

Op de site van Vacansoleil zegt hij al weer vol goede moed te zijn: “Het is fijn te weten waar we aan toe zijn zodat we ons kunnen focussen op wat komen gaat. De komende weken wachten mooie klassiekers waarin we wederom gaan laten zien wat onze ploeg waard is. Naast deelname aan minimaal één grote ronde hebben we voor 2010 de doelstelling om bij de eerste drie te eindigen in een klassieker van de World Calendar en de doelstelling om het hele jaar door te presteren, alle doelstellingen zijn nog haalbaar. In september wacht wellicht de Ronde van Spanje waarvoor we getoond hebben capabel te zijn.”

Dat hoopt ploegleider Hilaire Vanderschueren ook. “Minimaal één grote ronde in 2010 was de doelstelling en om de klassiekers, de Giro en de Tour te rijden zou een te zware belasting geweest zijn voor onze renners. De Ronde van Spanje in september past daarentegen perfect in ons programma.”

Lees ook:
Geen Vacansoleil en Skil in de Tour 2010

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair