Lucinda Brand zegeviert ook in derde editie Urban Cross

zaterdag 27 november 2021 om 14:33
Lucinda Brand zegeviert ook in derde editie Urban Cross

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft zaterdagmiddag de Urban Cross gewonnen. Na bijna vijftig minuten cross toonde de renster van Baloise Trek Lions zich de betere van Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema.

Het fraaie stadsparcours in Kortrijk stond vanmiddag voor de derde keer op het programma van de X2O Badkamers Trofee of voorloper DVV Verzekering Trofee. De eerste twee edities werden een prooi voor Brand, en vandaag zou ze dus ook de derde editie winnen.

De wereldkampioene kende echter niet haar beste start. Vanaf de dertiende positie in de wedstrijd moest ze zich terugvechten naar de kop. Dat lukte haar al in de tweede ronde. Met Alvarado, Betsema, Annemarie Worst, Anna Kay en Marion Norbert Riberolle behoorde zij toen tot de eerste zes veldrijdsters in de koers.

Kay, Riberolle en – toch ook wel verrassend – Worst haakten vlak daarna af voor de zege na een versnelling van Nederlands kampioene Alvarado. Betsema ging vlotjes mee, Brand kon na enkele minuten weer aanhaken.

Een strijd tussen de drie Nederlanders was daarna aanstaande. Brand leek van de drie de sterkste te zijn, ondanks haar mindere begin van de cross. Dat bewees ze uiteindelijk in de laatste ronde. Met een machtige versnelling schudde ze Alvarado en Worst van zich af en won ze voor de derde keer op rij de Urban Cross.

foto: Cor Vos

flag-be X2O Badkamers Trofee Kortrijk
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
3. flag-nl Denise Betsema
4. flag-nl Annemarie Worst
5. flag-gb Anna Kay
6. flag-be Sanne Cant
7. flag-be Marion Norbert Riberolle
8. flag-ca Maghalie Rochette
9. flag-us Clara Honsinger
10. flag-lu Christine Majerus

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

14 Reacties

Franco Ballerini 27 november 2021 om 14:46

Terechte overwinning Lucinda. Balen voor Yara die net zo lekker bezig was. Zal wel einde seizoen betekenen…

0
platteprijs 27 november 2021 om 16:41

Eerst maar eens afwachten wat er precies aan de hand is. Zou wel balen zijn, zeker ook na haar zware val in de Ronde van Vlaanderen.

0
Franco Ballerini 27 november 2021 om 17:01

Gebroken pols, werd vanmiddag gezegd.

0
Erik33 27 november 2021 om 14:48

Belgisch commentaar wordt ook steeds minder. En als ze ook nog weigeren te zien dat Cant onderuit glijdt waardoor het halve veld te voet staat, werkt ook niet mee.

0
Franco Ballerini 27 november 2021 om 14:52

Inderdaad. En dan zijn er nog veel hier die blij zijn dat Wuyts er mee kapt… Hopelijk biedt Eurosport hem een contract aan (en gooien ze Traksel eruit).

0
platteprijs 27 november 2021 om 16:40

Van Gucht snapt het verschil niet tussen een wielerwedstrijd becommentariëren en een talkshow presenteren. Vooral in de eerste ronden was het meer een gesprek met Vervecken dan het geven van commentaar bij een wielerwedstrijd.

0
Maillot à Pois 27 november 2021 om 17:43

ik vind Vervecken wel aangenaam om bezig te horen.
In die mate dat ie mijn ergernis aan Van Gucht grotendeels compenseert. Net als Lieselot Decroix eigenlijk, daar denk ik ook altijd: “Ruben, hou je bakkes en laat Lieselot het alleen doen”

0
Franco Ballerini 27 november 2021 om 18:07

@Maillot: ik ben het zowaar met je eens. Lieselot is zeer aangenaam om te horen, en als ze de kans krijgt heeft ze ook zinnige dingen te zeggen, maar helaas krijgt zij daar meestal de kans niet voor.

0
Maillot à Pois 27 november 2021 om 18:22

@Franco
dat klopt ja, maar ik kan er dan weer genoegen in scheppen om te horen hoe Lieselot haar ergernis probeert te verbergen en Van Gucht subtiel corrigeert als ie weer eens onzin verkoopt

0
Franco Ballerini 27 november 2021 om 18:44

Slecht dat ik twee keer “kans” in één zin heb gebruikt, maar ja, zaterdagmiddag, veldrijden, een biertje erbij en genieten maar… Lieselot is een schatje, en ik word nog steeds boos als ik terug denk aan de documentaire De Ronde zonder publiek waar zij moedwillig door Van Gucht tijdens de “soundcheck” werd genegeerd.

0
Erik33 27 november 2021 om 14:49

Voor de rest leuke cross en goed dat Alvarado weer een stap maakt. Natuurlijk ook een mooi parcours voor haar.

0
Murcia 27 november 2021 om 14:53

Als Brand maar kan fietsen komt het wel goed, vandaag een slechte eerste ronde mede door de val van Cant maar ze kan die schade in no-time repareren. Alvarado met haar beste race sinds tijden en een aanknopingspunt voor de komende weken, vooral op de technische strookjes dik in orde. Betsema doet goede zaken voor het klassement en Worst afgeslagen vierde. Cant net als Kay vandaag goed zeker na die val in ronde één.
Yara inderdaad gevallen met hopelijk niet teveel schade aan de pols.

Van Gucht lulde weer alles dicht waardoor je als kijker hoopt op een iets actievere analist dan de immer bescheiden Vervecken. Nu werd het teveel de Cant is weer terug riedel waar Ruben patent op heeft, op de weg doet hij dit al constant met Kopecky.

0
Rutgerj81 28 november 2021 om 09:30

Traksel praat ook continue over dat Cant terug komt etc etc. Word er beetje moe van. Cant heeft drie wereldtitels. Helemaal prima maar ze is helemaal niks meer. De minder belangrijke klassementen kan ze top tien rijden, wereldbeker gewoon P15 waar ze blijkbaar hoort.

0
Beekman 28 november 2021 om 09:33

@Murcia, dat zullen we wel eens zien of Cant terug is, een “goede”uitslag word meestal afgewisseld met een slechte. En vergeet niet dat drie Jonkies er niet bij waren, en Yara uitgevallen was, anders was het een plek rond de tiende plaats. Maar ze mag mij verrassen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone