Lucinda Brand rekent in slotfase af met Denise Betsema in Loenhout

donderdag 30 december 2021 om 14:33
Lucinda Brand rekent in slotfase af met Denise Betsema in Loenhout

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft donderdag de laatste cross van 2021 op haar naam geschreven. De wereldkampioene wist in de slotronde van de X2O Trofee in Loenhout afstand te nemen van Denise Betsema en Shirin van Anrooij. Het hele podium kleurde daarmee Nederlands in de Azencross.

De Azencross moest het doen zonder grote namen als Blanka Kata Vas, Puck Pieterse, Fem van Empel en Marianne Vos. Hélène Clauzel was er wel en zij kende de beste start. Het duurde niet lang vooraleer Denise Betsema en Shirin van Anrooij het commando overnamen in de modder, voor Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst.

foto: Cor Vos

Na de eerste ronde hadden Betsema, Van Anrooij en Brand een voorsprong op Worst, die weer een gaatje had ten opzichte van Alvarado en Sanne Cant. Vooraan kregen we een viertal, omdat Worst het gat wist te dichten. Het ging echter niet hard genoeg voor Betsema. De Texelse reed in de tweede ronde een zestal seconden weg, maar werd dan toch weer ingehaald door ploeggenotes Van Anrooij en Brand. Voor Worst ging het op dat moment te snel.

Brand slaat in de laatste ronde toe
Betsema zat gevangen in de tang bij Baloise Trek Lions, maar nam meermaals zelf het initiatief. Toch kon ze de wereldkampioene niet afschudden. Brand koos ervoor om te volgen en sloeg vervolgens zelf toe in de laatste ronde. Op de macht zette ze Betsema op een aantal meters, om die voorsprong niet meer af te geven.

Van Anrooij mocht mee het podium op en Worst eindigde als vierde. Daarachter won Belgisch kampioene Cant het sprintje om de vijfde plaats van Nederlands kampioene Alvarado.

foto: Cor Vos

X2O Badkamers Trofee in Loenhout 2021
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-nl Denise Betsema
3. flag-nl Shirin van Anrooij
4. flag-nl Annemarie Worst
5. flag-be Sanne Cant
6. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
7. flag-be Marion Norbert-Riberolle
8. flag-nl Yara Kastelijn
9. flag-fr Hélène Clauzel
10. flag-gb Anna Kay

Dit bericht wordt aangevuld.

Dit artikel delen:

10 Reacties

platteprijs 30 december 2021 om 14:42

Betsema-Brand, een duel waarvan de winnaar al ver voor de finish vaststaat. Betsema smijt onderweg te veel met haar krachten of maakt op het einde een fout. Zo gezegd, zo gebeurd.

Murcia 30 december 2021 om 14:46

Denise had vandaag wel een reden om op kop te rijden, ze wil het Eindklassement winnen en dus waren de boni’s nodig om de uiteindelijke schade te beperken maar Brand is twee klassen beter dan Betsema op het moment. Als je de beste bent heb je de luxe te bepalen waar je gaat aanvallen en met hoeveel inspanning. Vandaag was het de laatste ronde en dan rijdt ze de nummer twee nog op 14 seconden. Shirin goed en ook credits naar Cant vandaag. Tuurlijk missen er een paar vrouwen maar hier reed ze een degelijke cross van wat ik van haar zag en plek 5 is netjes.

Franco Ballerini 30 december 2021 om 14:56

Twee klassen vind ik wat overdreven (zeker vandaag), maar één wil ik je er wel geven.

Grote vraag is natuurlijk hoe goed Brand en Betsema volgende maand op een eventueel WK nog zijn nu ze al maanden lopen te vlammen. Ik zie het nog wel gebeuren dat een Vos of Vas, die van het WK hun enige doel lijken te hebben gemaakt, er met de volle buit vandoor gaat.

Franco Ballerini 30 december 2021 om 14:47

Even aangenomen dat het WK doorgaat (ik vrees van niet), dan belooft de dames beloften wedstrijd de meest interessante te worden nu ook van Anrooij de aansluiting naar de top volledig lijkt te hebben gevonden.

platteprijs 30 december 2021 om 14:55

@Franco Rucphen staat ook klaar om het WK over te nemen

Franco Ballerini 30 december 2021 om 14:57

@platteprijs: dat is me ontgaan. Zeer goed nieuws!

platteprijs 30 december 2021 om 15:00

@Franco, hooo … mijn reactie was een grap op jouw doomdenkerigheid. Sorry.

Franco Ballerini 30 december 2021 om 15:11

Haha, zoals gewoonlijk ben ik weer veel te goedgelovig.

Michelangelo 30 december 2021 om 17:16

Ik denk vooral dat het NK interessant gaat worden…. rijden daar de beloften niet met de grote dames mee?

xistnc 30 december 2021 om 19:00

Wat een aanfluiting, zo’n peloton aan achterblijvers in de laatste ronde. Nog een gelukje dat het de uitslag niet bepaald heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair