Lucinda Brand in tranen om Amy Pieters na zege in Baal: “Mijn gedachten zijn bij haar familie”

zaterdag 1 januari 2022 om 14:53
Lucinda Brand in tranen om Amy Pieters na zege in Baal: “Mijn gedachten zijn bij haar familie”

foto: Cor Vos

Lucinda Brand moest diep gaan om Ceylin del Carmen Alvarado van zich af te houden in de GP Sven Nys, maar na afloop bleek dat duel even van ondergeschikt belang te zijn toen Brand in het flashinterview in tranen uitbarstte. “Dit is een heel moeilijke tijd voor me”, vertelt ze.

“Natuurlijk is het super mooi om te winnen. Helaas is veldrijden helemaal niet belangrijk als je kijkt wat er nu aan de hand is met Amy. Mijn gedachten zijn heel veel daar, bij haar familie”, gaat ze huilend verder.

Misschien dat Brand juist daarom graag wilde winnen in Baal. “Ik moest blijven rijden om te winnen, het was zo verschrikkelijk zwaar. Ik hoop dat de familie Pieters en Amy hier een beetje kracht uit kunnen halen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

HSV 1 januari 2022 om 15:29

Tot voor kort wist ik niets over Lucinda’s privéleven en tikte dat in op google, bleek ze heel veel mantelzorg voor haar ouders te verrichten in betrekkelijk zware omstandigheden en ook al een tijd. En daarnaast blijven presteren en winnen, dan ligt er niet alleen een grote motor in die meid maar vooral ook een groot hart. Anders kan je ook niet zo meevoelend zijn. Moraal van mijn verhaal: het is een fantastische meid. hulde. Gun haar nog een jaar WK trui!

0
leo_ijzerman 1 januari 2022 om 15:51

Respect voor Lucinda. Maar ook voor haar ouders

0
Michelangelo 1 januari 2022 om 16:28

Bij de Giro Rosa een paar jaar terug met de camper naast de ouders van Brand gestaan en aan de babbel geraakt. Super sympathieke mensen, en sinds die tijd ook een beetje extra supporter van Lucinda.

Gewoon een geweldige sportvrouw met het hart op de goede plek. Als je na je overwinning op deze manier je gevoel kunt laten spreken, dan ben je een grote. En die oprechte knuffel van Alvarado maakte het helemaal af!

0
sooike 1 januari 2022 om 18:14

Ook dit is topsport: je eigen prestatie relativeren en durven afzetten tegen andere zaken, die veel belangrijker zijn. Mooi gesprek met een mooie knuffel van Alvarado!

0
the_tank 2 januari 2022 om 19:19

Helemaal eens.

0
Martijn Arensman 1 januari 2022 om 23:18

Volgens het eerdere statement van SD works zou Amy 2 dagen geleden uit kunstmatige coma gehaald worden. Dat er geen lichtpuntjes gemeld worden laat mij vrezen.

Laten we hopen dat de radiostilte anders betekent dan slecht nieuws en Lucinda ook niet meer weet dan publiekelijk bekend is en dat Amy in alle rust hersteld.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone