zaterdag 6 november 2021 om 16:09

Lucinda Brand: “Eindelijk heb ik de drie grote kampioenschappen op mijn palmares”

Video Er was vandaag niets aan Lucinda Brand te doen op de VAM-berg. De wereldkampioene reed onbedreigd naar de Europese titel, en wist zo een belangrijk manco in haar palmares uit. “Het doel was om ooit zowel het Nederlands, Europees als het wereldkampioenschap op mijn palmares te hebben. Nu heb ik ze eindelijk alle drie”, lacht Brand in het flashinterview.

“Natuurlijk is mijn palmares nog niet compleet, dit is niet het einde. Maar ik ben er wel heel blij mee”, zei Brand nog. “Zeker in eigen land, is het altijd extra leuk om te winnen. Het was ook het eerste kampioenschap waar we weer met publiek konden rijden.”

Brand kwam sinds Fayetteville niet meer aan winnen toe, en zag de afgelopen weken er telkens wel iemand bovenuit steken. “Vandaag had ik gelukkig een superdag. Dat had ik van te voren niet direct verwacht. De anderen hadden blijkbaar moeite met het parcours, maar bij mij ging het perfect vandaag. Ik had na de materiaalpost meteen een gat, en ik dacht: dat moet ik niet laten liggen. Het was alleen opletten om de concentratie niet te verliezen.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
6 november 2021 16:28
Brand zichzelf, met vallen en opstaan, zien ontwikkelen tot de topper die ze nu is, was toch wel de leukste 'verhaallijn' in het veldrijden sinds de opkomst van Van der Poel. Vooral dat ze er zo duidelijk voor moest knokken om stap voor stap beter te worden. In Bogense dacht ik dat ze haar kans op een grote titel verspeeld had...
6 november 2021 17:15
Manco, ja? Hiaat op palmares lijkt me taalkundig correcter.

Reacties zijn gesloten.