Lucinda Brand de beste in Superprestige van Boom

zondag 6 december 2020 om 14:27
Lucinda Brand de beste in Superprestige van Boom

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft zondag de Superprestige veldrijden in Boom op haar naam geschreven. De renster van Telenet-Baloise maakte in de voorlaatste ronde het verschil ten opzichte van Ceylin del Carmen Alvarado, die tweede werd. Denise Betsema werd op gepaste achterstand derde.

De heuvelachtige omloop zorgde al direct in de eerste ronde voor verschillen. Lucinda Brand, Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado vonden elkaar van voren, gevolgd door Annemarie Worst en Puck Pieterse. Betsema probeerde even om in de zandstrook weg te rijden, maar de drie bleven samen.

Wereldkampioene Alvarado ging met een minimale voorsprong de derde ronde in. Dat gebeurde na een klein slippertje van Brand, die wel direct in de achtervolging ging op haar grote concurrente. De aansluiting vond ze een ronde later, waardoor we twee leidsters kregen. Betsema was op dat moment al even afgehaakt, ruim voor Worst, Kastelijn en Pieterse.

foto: Cor Vos

In de heuvelzone van de voorlaatste ronde wist Brand vervolgens Alvarado op een gaatje te rijden. De kopvrouw van Telenet-Baloise wist beetje bij beetje die voorsprong te vergroten. Bij het ingaan van de laatste ronde had de wereldkampioene het verschil echter weer teruggebracht tot zes seconden.

Maar juist in diezelfde oplopende stroken maakte Brand het gat weer groter, waardoor ze na ruim drie kwartier solo de streep passeerde.

Superprestige veldrijden 2020-2021
Uitslag vrouwen – Manche 5 in flag-be Boom

1. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise) in 46m44s
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) op 10s
3. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 45s
4. flag-nl Annemarie Worst (777 CX) op 1m06s
5. flag-nl Yara Kastelijn (Credishop-Fristads) op 1m20s
6. flag-us Clara Honsinger op 1m28s
7. flag-ca Maghalie Rochette op 1m36s
8. flag-nl Puck Pieterse (Alpecin-Fenix) op 1m141s
9. flag-nl Manon Bakker (Credishop-Fristads) op 1m55s
10. flag-gb Anna Kay (Starcasino) op 2m03s

Stand Superprestige (na vijf manches)
1. flag-nl Lucinda Brand – 71 punten
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado – 71 punten
3. flag-nl Annemarie Worst – 63 punten
4. flag-nl Denise Betsema – 60 punten
5. flag-nl Yara Kastelijn – 57 punten

Dit artikel delen:

16 Reacties

Wheely 6 december 2020 om 14:35

Brand is echt in topvorm zeg.

Dolfy 6 december 2020 om 14:39

Mooie wedstrijd weer bij de vrouwen. Brand zo sterk, Alvarado beter dan voorgaande wedstrijden, mooi om te zien. Honsinger deed wat ik eigenlijk van Arzufi had verwacht, die hier vorig jaar nog won. Nu pas 14e. Cant goed gestart maar uiteindelijk 11e, wel beste Belgische. Leuk interview met Pieterse ook nadien.

Murcia 6 december 2020 om 14:40

Brand moet zich dit seizoen ook maar eens belonen bij het WK. De renster van het seizoen. Verder in de achtergrond een goede race van Honsinger en Rochette.

Arie den Blanken 6 december 2020 om 14:44

Mooie omloop maar ik hoop dat de profwedstrijd straks toch wat meer biedt dan deze wat saaie vrouwen cross.

Dolfy 6 december 2020 om 14:46

————————
Arie toch, saai? Als dit saai is, oef…

Arie den Blanken 6 december 2020 om 14:53

Een beetje saai zeker , heb het wel eens spectaculairder gezien. Zeker bij de profs de afgelopen weken.

harryjohan71 6 december 2020 om 14:56

@Arie den Blanken Vind jij het saai door de Nederlandse overheersing. Verwacht dat je de mannen dan ook saai vindt door de Belgische overheersing. Bij de mannen gaat het echt niet spannender worden denk ik

Pol 6 december 2020 om 16:16

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

jan jansen 6 december 2020 om 20:24

Arie kana…….
Smaken verschillen, voor mij een leuke spannende wedstrijd

Michelangelo 6 december 2020 om 15:06

Eerlijk parcours. De beste wint hier gewoon.

Brand ijzersterk, en dominantie van Nederland is weer overweldigend.
Cant lijkt er niet beter op te worden. Zal vast wel weer niet haar parcours zijn. Maar ze lijkt eerder terrein te verliezen op de top dan dat ze goed maakt.

Robbiebier 6 december 2020 om 16:18

Paar weken geleden zei cant nog dat ze het niveau van lucinda toch nog wel moest kunnen halen,nou bij lange na niet.

delgado 6 december 2020 om 15:14

Brand heeft op technisch vlak zodanig grote stappen gezet, dat het haar niet meer belet zowat op elke omloop te kunnen winnen. Want haar motor is veruit de grootste van alle dames.

Alvarado komt nog kracht tekort. Die gaat ze moeten bij winnen, of het kunnen wel eens magere jaren worden zolang Brand actief is.

Ik zou overigens grijze haren krijgen als coach van Kastelijn. Hou is het mogelijk dat je in volle start, doodleuk eventjes aan je schoen gaat prutsen? Een week of 2 geleden deed ze exact hetzelfde, toen ze haar GPS nog ging opduwen. Ongelooflijk amateuristisch.

Pastoor van Dijk 6 december 2020 om 17:19

Alvarado weet het !

Ceylin del carmen Alvarado is bij een cross niet op voorhand zege zeker. Bij oplopende stroken in een cross loopt ze achterstand op.

Ceylin aan Wielerflits:”: “Lucinda reed aan het einde de beklimmingen veel harder door dan in de eerste helft van de cross”, aldus Alvarado. “Ze reed daar ook harder dan ik.”(bron WF)
Op grond van wedstrijdverloop en uitslagen in het verleden is het meer reëel te stellen dat zij bij bepaalde crossen op voorhand zeker is van verlies.
Ceylin in De koppenbergcross:
2019: 6e op 1.33
2020 7e op 1.53

Het is wel zo dat Lucinda negen jaar ouder is dan Ceylin en in de kracht van haar leven. Toen Lucinda 22 jaar was- de leeftijd van nu), croste ze nog nauwelijks Ze werd wel al op haar 24e jaar kampioen van Nederland op de weg.

Het is alleszins gerechtvaardigd te stellen dat Ceylin bij de wereldtop hoort , maar het is afwachten wat verlies met haar doet; vooral omdat ze gewend was te winnen.

” Een echte wereldkampioen kan het op alle parcoursen”; Roland Liboton.

Het is uitkijken hoe Ceylin het doet in Overijse, Gavere, Namen.

Tip: De minidocu over Lucinda Brand op Sporza met Sven Nys en paul van den Bosch.

Murcia 6 december 2020 om 17:35

Dank Padre!
De directe lijn met hierboven die u heeft en de voorkeur van de almachtige voor Lucinda geeft mij de moed om haar naam bij de gokkantoren standaard op 1 te zetten en ik zou ook graag van u de winnende cijfers van de Eindejaarsloterij willen weten of tenminste het cijfer wat mij een mini-cooper kan opleveren.

Pastoor van Dijk 7 december 2020 om 00:47

@Murcia

Dank dat U mij op een waardige wijze aanspreekt.

Mij moet wel van het hart dat uw materiele wensen u blind kunnen maken voor wat de dagen geven. U zou uw talenten mogelijk beter kunnen inzetten voor een carrière als cabaretier. Omdat u zo op het stoffelijke aardse gericht lijkt te zijn, haalt u een betekenis en gevoelssfeer uit mijn woorden ,die er door mij niet zijn ingelegd.

Onderschat overigens meneer pastoor niet; zijn feitenrelaas evenmin.
Mag ik je -los van je aardse dromen-oprecht het allerbeste toewensen.
Als extra ondersteuning zal ik een kaars voor je aansteken.
Ab imo, pectore
Meneer pastoor.

Peter Lippens 7 december 2020 om 09:34

Brand is momenteel gewoon de sterkste, zeker op zo’n parcours waarop ze haar extra power goed kwijt kan, bovendien is ze technisch een stuk beter geworden. Ceylin is technisch nog altijd beter en die extra power zal er met de jaren ook wel bijkomen. Schitterende start ook voor Sanne Cant maar daarmee is alles gezegd.

Headlines

Materiaalzone

Populair