Lucinda Brand boekt overtuigende zege in Superprestige Merksplas

Lucinda Brand boekt overtuigende zege in Superprestige Merksplas

foto: Cor Vos

zaterdag 20 november 2021 om 14:29

Lucinda Brand heeft zaterdagmiddag een overtuigende zege geboekt in de Superprestige. De veldrijdster van Baloise Trek Lions domineerde in Merksplas van start tot finish. Annemarie Worst en Denise Betsema mochten mee het podium op. 

Dat Brand op dit moment de beste crossster van de wereld is, bewees ze zaterdag andermaal in Merksplas. Al binnen een minuut liet de wereldkampioene aan haar concurrentie weten dat er helemaal niets te halen valt in het Vlaamse dorpje nabij de Nederlandse grens.

Inge van der Heijden probeerde aanvankelijk nog wel mee te gaan met Brand, maar zij slaagde er niet in om tot het wiel van de leidster te geraken. Al snakkend naar adem besloot ze zich te voegen in een achtervolgend groepje met daarbij Alvarado, Annemarie Worst, Denise Betsema en Yara Kastelijn. Ook daar moest ze snel weer passen. 

Na drie van de zeven rondes keken de vier achtervolgsters al tegen een achterstand van twintig seconden aan. Betsema en Worst deden er alles aan om het gat te verkleinen, maar Brand verloor nauwelijks terrein. Bij de achtervolgsters was daarna het beste eraf. In de laatste rondes vergrootte Brand haar voorsprong zelfs en boekte ze een comfortabele zege.

Brand in het zand – foto: Cor Vos

In de strijd om de tweede plek moest Alvarado als eerste afhaken. De Nederlands kampioene reed al even op een gaatje, maar raakte de laatste rondes Betsema, Kastelijn en Worst definitief uit zicht. Ook Kastelijn oogde kwetsbaar. Zij moest in de laatste ronde definitief passen en zag Worst voor Betsema de tweede plaats grijpen.

flag-be Superprestige Merksplas
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-nl Annemarie Worst
3. flag-nl Denise Betsema
4. flag-nl Yara Kastelijn
5. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
6. flag-nl Manon Bakker
7. flag-nl Inge van der Heijden
8. flag-nl Aniek van Alphen
9. flag-be Anna Kay
10. flag-fr Perrine Clauzel

Dit artikel delen:

15 Reacties

Murcia 20 november 2021 om 14:33

Ontzettende overmacht van de beste veldrijdster ter wereld, Lucinda is weer helemaal terug op haar troon. Daarachter valt op dat Worst haar stijgende lijn doorzet en Alvarado niet echt.

Franco Ballerini 20 november 2021 om 14:56

Alvarado inderdaad teleurstellend. Meer dan één minuut verliezen is best veel voor dit parcours.

Wheely 20 november 2021 om 14:46

Knappe zege van Brand maar helaas is de spanning bij de dames even weg nu.

Franco Ballerini 20 november 2021 om 14:55

Morgen in Koksijde mogen we toch wel wat spanning door met name Betsema verwachten.

Wheely 20 november 2021 om 15:00

Ik hoop het Franco maar Brand rijdt wel erg sterk momenteel.

Brabander 20 november 2021 om 15:59

Ik vond Annemarie Worst overtuigender in het zand dan Betsema

Franco Ballerini 20 november 2021 om 16:08

@Brabander: vandaag was het “kunstzand”, morgen volgt het echte werk. Ik dacht even terug aan de indrukwekkende zege van Betsema van vorig jaar, maar zag tot mijn grote schrik dat deze al weer van drie jaar terug was…

Brabander 20 november 2021 om 16:31

@Franco: het is gewoon echt zand natuurlijk, alleen hebben ze het in Merksplas neergekwakt en in Koksijde ligt het er echt ;)
Maar ik ben wel benieuwd naar morgen. Koksijde is toch 1 van mijn favoriete crossen

Michelangelo 20 november 2021 om 17:28

Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar Cant. Die staat bekend als zandspecialiste, maar in mijn ogen moet het raar lopen als ze mee doet voor de top 5.

Als ze crossen nog leuk vindt, dan moet ze dat vooral blijven doen. Maar tot op heden moet ze het in ieder geval niet meer doen voor de resultaten. En eerlijk gezegd straalt ze ook weinig plezier uit op dit moment.

Franco Ballerini 20 november 2021 om 17:29

@Brabander: eens, ook één van mijn favoriete crossen. Jammer dat Blanka morgen niet aan de start staat. De enige die het de Nederlandse dames echt moeilijk kan maken. (Oké, Honsinger ook op superzware parcoursen)

Franco Ballerini 20 november 2021 om 19:03

@Michelangelo: jij staat klaarblijkelijk nog steeds op de zwarte lijst. Opeens floept jouw reactie weer tussen de andere in nadat de moderator deze na lang beraad toch wel door beugel vond kunnen…

Ik ben totaal geen fan van Cant, maar vandaag heeft zij karakter getoond door na haar valpartij bij de start toch nog een redelijke uitslag te rijden. De meeste renners zouden er al het bijltje bij hebben neergegooid.

Michelangelo 20 november 2021 om 22:01

@Franco,
Zwarte lijst? Niet dat ik weet. Volgens mij ben ik de laatste tijd redelijk netjes gebleven… Maar je weet het natuurlijk nooit hier ;-)

Davide Lappartiente 20 november 2021 om 15:01

Wat is dit nou weer voor een parcours? Heimwee naar de mooie crossen waar Vas, Pieterse en Honsinger goed uit de verf komen. Ook Marianne Vos wordt gemist!

Brabander 20 november 2021 om 16:00

Saaie cross, parcours niet erg interessant, Brand ‘outstanding’, Worst lijkt weer helemaal terug, Alvarado nog niet echt

klimmer999 20 november 2021 om 23:17

Anna Kay Belgische?

Headlines

Materiaalzone

Populair