Lucas Hamilton verlengt bij Mitchelton-Scott en krijgt rol als kopman

donderdag 5 november 2020 om 10:11
Lucas Hamilton verlengt bij Mitchelton-Scott en krijgt rol als kopman

foto: LaPresse

Lucas Hamilton is de komende jaren een van de kopmannen van Mitchelton-Scott. Dat heeft de Australische formatie bekendgemaakt, tegelijk met het nieuws dat de 24-jarige Hamilton zijn contract tot eind 2022 heeft verlengd.

Bij Mitchelton-Scott wordt de klimmer uit Australië gezien als opvolger van Adam Yates, die na dit seizoen vertrekt naar INEOS Grenadiers. “Ik vond het altijd leuk om met Adam te koersen en ik heb veel geleerd van de manier waarop hij rijdt”, zegt Hamilton. “Het is jammer dat hij weggaat, maar ik denk dat het ook deuren opent voor mij. Ik kan vaker de leidersrol op mij nemen en gaan voor grote uitslagen in grote wedstrijden.”

In de afgelopen Tirreno-Adriatico wist Hamilton voor het eerst een ritzege te boeken in de WorldTour. Daarnaast hielp hij Simon Yates (die wel blijft) daar aan de eindzege. De komende jaren krijgt hij zelf de kans. “De sport heeft dit jaar laten zien dat renners van mijn leeftijd, en nog jonger, al vaak winnen”, doelt Hamilton onder meer op groterondewinnaars Tadej Pogacar en Tao Geoghegan Hart.

“Dat geeft mij veel vertrouwen. Ik ken veel van die jongens en ik heb lang tegen ze gekoerst, dus ik kijk ernaar uit om het niveau te halen dat sommigen van hen al bereikt hebben”, zegt hij.

Dit artikel delen:

11 Reacties

lo squalo dello Stretto 5 november 2020 om 11:09

Dat is eerder uit armoede dan uit luxe dat hij het kopmanschap krijgt toebedeeld

0
KimJungPoels 5 november 2020 om 11:36

Heel groot talent. Ik zou er niet van opkijken als hij volgend jaar net als Hindley, Hart & Carthy nu opeens vol zijn neus aan het venster gaat steken.

0
Kannibaal van Schepdaal 5 november 2020 om 11:53

+1

0
hartstikkebedankt 5 november 2020 om 12:54

Zeker een groot talent maar weet niet of ik in hem nou echt iemand zie voor in het hooggebergte en als AK-man in grote ronden, maar meer een heuvel- of middengebergte renner.

Met Haig dacht ik ook wat een groot talent, maar op topniveau met lange beklimmingen heeft die ook moeite en hangt nu een beetje tussen verschillende terreinen in eerlijk gezegd. Beetje Benoot-achtig qua type renner.

0
KimJungPoels 5 november 2020 om 13:13

Zowel Haig als Hamilton beginnen bijna aan iedere ronde als knecht. Het is dus moeilijk te meten nog wat ze kunnen als kopman. Ik denk dat ze beide nog wel kunnen gaan verrassen volgend jaar.

0
Frank V 5 november 2020 om 11:39

Voor grote rondes is het zeker te vroeg. In rondjes van een week zie ik ‘m voor plek 10 – 20. Wat toch een beetje onder het niveau van MTS is. Dan had je beter Haig kunnen houden. Maar we weten niet wat daar gespeeld heeft.

0
Yeez 5 november 2020 om 12:06

Deze gaat nog wel doorbreken. Haig is weg voor een dikker salaris. Het budget van mts id niet hoog

0
Frank V 5 november 2020 om 13:22

Wat Hamilton liet zien in dienst van Simon Yates was geweldig zonder meer. Ik heb 'm dat zien doen in 2 of 3 rondes en dat was in 2019. Dit jaar heb ik 'm niet gezien dus het wijst er niet meteen op dat hij zo dadelijk de sprong naar top10, top 15 in de rondes gaat maken.

0
Panache 5 november 2020 om 13:45

Haig was dit jaar al zeer vroeg in grootse vorm met 7 top10 finishes en tweemaal eindpodium in februari. In Valencia op het eindpodium netjes tussen Pogacar en Hart in. Hij zal het niet verleert zijn nu zijn team vanwege Corona de Giro verlaten heeft.

0
Frank V 5 november 2020 om 14:05

Dat is juist @Panache. Haig was super begin dit seizoen.

Ik had het in mijn vorige post over Hamilton voor alle duidelijkheid.
Mijn fout. Ik heb 'Wat hij liet zien' veranderd naar 'Wat Hamilton liet zien'.

0
Panache 5 november 2020 om 13:05

Hart, Hindley en Carthy maken ook ‘ineens’ die laatste stap. Sluit niet uit dat Hamilton dat ook gaat doen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone