Louis Vervaeke vierde: “Ik geloofde dat ik kon winnen”

Louis Vervaeke vierde: “Ik geloofde dat ik kon winnen”

foto: Cor Vos (archief)

dinsdag 11 mei 2021 om 19:14

Na Tim Merlier zondag en Gianni Vermeersch gisteren, was het vandaag de beurt aan Louis Vervaeke om het shirt van Alpecin-Fenix in de schijnwerpers te zetten. Voor de overwinning kwam hij te kort, maar hij eindigde in de loodzware etappe wel vierde. “Ik heb me iets te vroeg laten verleiden”, klonk het.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik voelde me echt heel goed”, begon Vervaeke zijn relaas van de dag op de top van de Colle Passerino. De Oost-Vlaming maakte deel uit van de vroege vlucht van 25. “Doel was om het verstandig te spelen, maar in de finale heb ik me toch laten verleiden door iets te nerveus te koersen.”

“Op de Montemolino, die steile klim op veertig kilometer van de finish, voelde ik mij samen met De Marchi en Dombrowski de sterkste van de kopgroep. Ik hoopte daar met een man of drie weg te rijden, wat voor mij het ideale scenario was geweest. Maar het liep uiteindelijk weer samen.”

‘Mezelf overschat’
Aan de voet van de slotklim naar Sestola reageerde Vervaeke vervolgens op een uitval van een renner van Trek-Segafredo. “Ik voelde me zo goed dat ik in dat momentum doortrok, in een poging de groep verder uit te dunnen. Het was toen dat ik op de counter van De Marchi liep. Al was die echt wel super sterk.”

“Daar heb ik mezelf toch wat overschat”, besloot Vervaeke. “Ik nam zoveel verantwoordelijkheid omdat ik dacht dat ik kon winnen. Maar ik klaag niet. Die vierde plaats is toch weer een mooi resultaat voor onze ploeg.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

antilek 11 mei 2021 om 19:22

Jij bent en hopelijk blijf jij de beste Belg.

0
Michelangelo 11 mei 2021 om 21:20

Uiteindelijk moet je winnen ook leren. DeMarchi heeft al wat meer wateren doorzwommen, en zal zich niet meer zo snel in die val trappen.

Maar Vervaeke heeft zich laten zien, heeft eraan geproefd, staat er goed voor en heeft er hopelijk van geleerd. Die gaan we normaal gesproken nog wel een paar keer zien deze Giro.

0
SoloSlim 12 mei 2021 om 12:05

En toch won ook De Marchi niet.. Wel sterk genoeg voor het roze.
Dombrowski was de slimste!

0
Anders kijken 12 mei 2021 om 12:40

Om te winnen moet je durfen te verliezen. Prima gereden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone