Louis Meintjes te voet over de streep: “Zijn versnelling sloeg in crashmodus”

vrijdag 8 juli 2022 om 18:41
Video

Louis Meintjes kwam te voet over de finish in de zevende rit van de Tour de France. In de laatste meters van La Super Planche des Belles Filles had hij problemen met zijn versnellingsapparaat, waardoor hij van de fiets moest. Uiteindelijk kwam hij als zestiende over de finish, op 51 seconden van winnaar Tadej Pogačar.

“Zijn versnelling sloeg in crashmodus, met nog 50, 75 meter te gaan. Toen was er geen redden meer aan en moest hij lopen”, vertelde Meintjes’ ploegleider Aike Visbeek na afloop in gesprek met WielerFlits. “Dat is zuur, want hij lag op de achtste, negende plek. Hij voelde zich goed en daarom is het een gemiste kans om tijd terug te halen.”

De Zuid-Afrikaanse renner was ontgoocheld, ging Visbeek verder. “Maar hij zag ook dat hij goed was en dat was een opsteker. Maar dit is zuur, want je wilt elke mogelijkheid benutten om tijd terug te nemen. Uiteindelijk is dit pech. Hij is teleurgesteld, maar ik denk dat hij daar morgen wel overheen is. Of de top tien nog altijd realiseerbaar is? Met deze benen, zeker.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

vanSpringel 8 juli 2022 om 19:36

Aangestuurd door 5G

0
TypischTenDam 8 juli 2022 om 19:38

Materiaal van Wanty… Liet Taco van der Hoorn ook al in de steek in zijn sprint met 2x doortrappen…

0
leffie 8 juli 2022 om 20:18

Nochtans rijdt IWG met Shimano dura ace zal dus nog zo slecht niet zijn

0
the student 9 juli 2022 om 07:53

Taco trapte helemaal niet door de versnelling maar verloor grip op t achterwiel over twee hobbeltjes in t wegdek.

0
Vierkante Wielen 8 juli 2022 om 20:12

Begon met een, voor zijn doen, super tijdrit maar raakte die tijd dubbel kwijt door achter de valpartij te zitten in rit 3. Op de kasseien was verlies waarschijnlijk wel verwacht maar vandaag is toch weer een flinke domper ondanks goede benen.

Top 10 is zeker goed mogelijk maar zal wel wat geluk bij moeten komen kijken. Het is jammer genoeg geen aanvaller zoals Martin of O’Connor die door een vlucht terug in een klassement te kunnen komen maar wel eentje die standaard iets achter de echte toppers binnenkomt rond plek 10-15.

Ik hoop dat ie een keer verrast, wel eens een vlucht haalt en een mooie overwinning pakt.

0
Dr. Freakowitz 8 juli 2022 om 20:58

Crashmodus? Elektronisch schakelsysteem werkte niet of zo?

0
Polleke 8 juli 2022 om 21:04

Om in crashmodus te gaan moet er een fysieke impact zijn… als niemand hem heeft aangetikt is het een gevalletje mis schakelen of slecht afgesteld, zou een performance manager moeten weten…

0
Lalsacien 9 juli 2022 om 07:34

Hierdoor maakt hij geen kans meer op de Zubeldia award. Iedereen heeft ‘m duidelijk zien finishen.

0
Wheely 9 juli 2022 om 08:35

Klopt maar daar was hij eigenlijk al kansloos voor geworden, de naam Meintjes kwam vaker naar voren in de chat dan die van VdP, Pogi en Van Aert samen. ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone