‘LottoNL-Jumbo wil van Lobato af, lot Tolhoek en Eenkhoorn onzeker’

zondag 17 december 2017 om 20:31
‘LottoNL-Jumbo wil van Lobato af, lot Tolhoek en Eenkhoorn onzeker’

Foto: Marcel Koch

Het incident met slaapmedicatie tijdens een trainingskamp in Girona lijkt het einde van Juan José Lobato bij LottoNL-Jumbo te betekenen. Een woordvoerder van het team bevestigt aan Cyclingnews dat men in onderhandeling is met de 28-jarige Spanjaard over het ontbinden van zijn contract.

Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn namen tijdens het trainingskamp zonder overleg met de teamarts het slaapmedicijn Noctamid. Het lot van Tolhoek en Eenkhoorn is nog onzeker. Met de twee zal maandag een gesprek plaatsvinden op het kantoor van de ploeg, waarna er een beslissing genomen wordt over hun toekomst. Ontslag wordt hierbij niet uitgesloten. Morgen zal de ploeg over de situatie communiceren.

Dit artikel delen:

53 Reacties

snoep de hond 18 december 2017 om 15:34

@schipperaar,
Ten eerste mijn excuses als de "totaal belachelijk" opmerking van mij je tegen de borst heeft gestoten. Dat ligt ook niet echt in mijn aard, maar ik heb gemerkt dat als je op forums netjes en genuanceerd je mening geeft je vaak wordt genegeerd. Blijkbaar is het resultaat daarvan dat ik ook wat minder netjes begin te worden in mijn reacties (en er regelmatig ook voor kies om dan maar niet de moeite te nemen om te reageren).

Desalniettemin wil ik wel meteen melden dat ik een beetje moe begin te worden dat je te pas en te onpas Dumoulin en/of Matthieu van der Poel erbij sleept en neerzet als een soort goden die totaal volmaakt zijn en iedereen en alles in hun buurt in goud veranderen.

Vervolgens snap ik nu niet echt goed meer wat nu eigenlijk je basis is om de ploegleiding aan te vallen. Je zegt dat ze elkaar niet constant in de gaten hoeven te houden, maar wel signaleren als renners zich anders gedragen. Op basis van de informatie die ik heb gelezen is dit precies wat er is gebeurd. Ik ben benieuwd welke info jij hebt dat dit niet het geval is geweest en dat ze dit al veel eerder hadden moeten constateren (en kom er alsjeblieft niet mee dat je hier een soort onderbuikgevoel over hebt of iets dergelijks).

Verder pleit ik nergens dat renners hun bestaan als wielrennen als werk moeten zien of ervaren. Echter hoe je het ook went of keert zijn de renners wel werknemers van de ploeg. Als het dan in dit geval gaat over wat je als team, ploegleider en renner wel en niet van elkaar mag verwachten dan leek het mij wel toepasselijk om de termen werknemer en werkgever te gebruiken.

0
hofsje 18 december 2017 om 15:49

Als ze Lobato zijn contract laten ontbinden , Zou Looij aardige optie zijn , ook al rijdt hij komend jaar bij een ct team , miss uitzondering voor TLJ
Marini is ook nog zonder contract en nog jong , maar denk dat de kans zeer klein is

0
Imbatido 18 december 2017 om 16:42

Twee maand schorsing voor Tolhoek en Eenkhoorn. Lobato vertrekt.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone