LottoNL-Jumbo verlengt met Wynants en De Tier, Van Hoecke vertrekt

LottoNL-Jumbo verlengt met Wynants en De Tier, Van Hoecke vertrekt

foto: Floris De Tier - Sirotti

dinsdag 24 juli 2018 om 16:12

LottoNL-Jumbo blijft verder bouwen aan zijn toekomst. De Nederlandse WorldTour ploeg verlengde eerder al de contracten van George Bennett en Antwan Tolhoek, en vandaag is bekend geworden dat het de Belgen Maarten Wynants en Floris De Tier langer aan zich heeft weten te binden. Gijs Van Hoecke vertrekt na twee seizoenen dan weer bij de geel-zwarte brigade.

De 36-jarige Wynants draagt al sinds 2011 de kleuren van de Nederlandse formatie, dat toen nog kon rekenen op Rabobank als hoofdsponsor. In zijn negenjarige periode bij de ploeg wist hij geen overwinningen te boeken, maar werd hij zeer gewaardeerd voor zijn knechtenwerk. “Maarten is van grote waarde in de voorjaarswedstrijden en voor onze sprinters en klassementsrenners”, aldus ploegleider Merijn Zeeman.

De tien jaar jongere De Tier, die te boek staat als een beloftevolle klimmer, is bezig aan zijn tweede seizoen bij LottoNL-Jumbo. De renner uit Gavere wist bij het team ook nog geen profzege te boeken, maar maakte dit seizoen wel goede sier in de Ruta del Sol en de heuvelklassiekers. Zo werd hij knap 16e in de Amstel Gold Race.

De Tier is in zijn nopjes met de contractverlening. “Ik merk dat ik in bepaalde wedstrijden een stap vooruit heb gezet. LottoNL-Jumbo let op de kleinste details en alles is goed geregeld. Ik kijk er nu al naar uit om volgend seizoen in het nieuwe truitje van de ploeg te koersen.”

Van Hoecke zoekt andere oorden op 
Waar Wynants en De Tier – die hun contract allebei met één jaar verlengen – blijven, zoekt Gijs van Hoecke na twee jaar dan weer andere oorden op. In 2016 maakte de 26-jarige Belg de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise. Hij werd tijdens de voorbije Giro d’Italia ingezet in de sprinttrein voor Danny van Poppel.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Sephiroth 24 juli 2018 om 16:16

Jammer voor van Hoecke. Anderzijds geven ze hem iig tijdig duidelijkheid.

Wynants idd samen met van Emden mooie knechten voor het voorjaar.

De tier hoop ik vooral van dat hij eens niet ziek is. Heeft potentieel maar het is vaak niet 100% zichtbaar is mijn indruk.

0
GP Blanco 24 juli 2018 om 16:16

Waar zou Van Hoecke naar toe gaan? Wanty?

0
xistnc 24 juli 2018 om 16:35

Prima keuzes. Wynants een jaar voor bewezen diensten maar op leeftijd, De Tier een jaar om zich alsnog te bewijzen. En Van Hoecke out in het kader van doorselecteren.

0
gardeyn 24 juli 2018 om 17:26

Wellicht wil vHoecke zelf weg? Dat wordt niwt duidelijk uit het bericht

0
tdola 24 juli 2018 om 17:32

van EMden graag ook verlengen, is nog niet gecommuniceerd.

0
west 24 juli 2018 om 18:36

Gaan er nog oudjes wel afscheid nemen bij TLJ? Wagner? Tankink? Martens? Leezer? Emden? Clement?

0
Laatste man 24 juli 2018 om 18:39

Terecht van Wynants. De Tier voordeel van de twijfel i.v.m. leeftijd. Van Hoecke wellicht zelf wel op pad. Overigens breken de mannen van Topsport Vlaanderen vaker niet dan wel door bij hun volgende ploeg.

0
BenderBeach 24 juli 2018 om 20:25

Tsja Wynants is volgens Zeeman van grote waarde in de voorjaarsklassiekers… Nou, ik heb hem niet gezien dit seizoen.

Van Hoecke terecht en De Tier heeft echt potentie maar nog wat moeite om te bevestigen. Voor hem lijkt mij dit ook een laatste kans contract.

Goed dat TLJ zo vroeg in seizoen al aan de toekomst werkt!

0
kelderfan 24 juli 2018 om 20:27

Goede zaak, dat De Tier langer bij TLJ gaat blijven, zeker nu er ook een 2e. klimbelg bijkomt.
Lijkt erop dat TLJ nog meer voor de klimtrein gaat.

0
Sephiroth 24 juli 2018 om 22:52

@benderbeach, dan zal je toch beter moeten kijken. Hij heeft oa groenewegen aan zijn kbk geholpen.

west: Tankink is al gestopt. Clement is nog onduidelijk, Wagner schijnt een erg belangrijke mentor voor de sprinters te zijn. Dus die zal nog wel blijven, Martens neem ik ook aan als gedegen knecht hetzelfde zal wel voor leezer gelden die vrij goed piloteerd.

0
davyduck 25 juli 2018 om 09:07

@laatste man
Lampaert, Bakelants, Teuns, Keisse, Hermans, Serry, De Gendt, Boeckmans, Devolder, Vanmarcke, Pauwels, Naessen, Wallays, Van Asbroeck, Campenaerts, Declercq, Waeytens, enz…
Hoe bedoel je dat dat de renners van Topsport Vlaanderen vaker niet dan wel doorbreken bij hun promotie naar de worldtour?
In mijn ogen één van de waardevolste teams in het peloton. Is er een ander team die dergelijke instroom geeft (de mapei GS3 ploeg van indertijd even buiten beschouwing gelaten :-) )?

0
koos1 25 juli 2018 om 10:47

Opvallend dat Van Hoecke vertrekt, was in de Giro toch een belangrijke renner voor de sprints voor van Poppel. Misschien dat hij zelf weg wil (naar CCC?), aangezien ze dit nieuws nu al bekend hebben gemaakt.
Wynants is een logische verlenging rijd altijd sterkt in dienst in de voorjaars klassiekers en zal zeker als Van Aert komt een belangrijke helper gaan worden. De Tier is nog erg wisselvallend, maar wel een goede klimknecht.
Lijkt erop dat het grootste gedeelte van de ploeg ook volgendjaar bij TLJ zal rijden

0
BenderBeach 25 juli 2018 om 10:50

@Sephiroth: daar zat hij in de sprinttrein inderdaad. Dat noemt Zeeman ook en daar ben ik het wel mee eens, maar het gaat mij om het eerste deel van deze opmerking: “Maarten is van grote waarde in de voorjaarswedstrijden en voor onze sprinters en klassementsrenners”, aldus ploegleider Merijn Zeeman.

Zeeman noemt de (steun voor) sprinters en klassementsrenners duidelijk apart van ‘de grote waarde in de voorjaarklassiekers’.

0
fudd 27 juli 2018 om 06:54

Volgens Het Nieuwsblad kreeg Van Hoecke een verbeterd voorstel maar geeft hij de voorkeur aan CCC.

0
xistnc 27 juli 2018 om 07:37
Quote van davyduck:
Is er een ander team die dergelijke instroom geeft

Mwah, denk van wel. Of je moet alles wat je niet te pas komt buiten beschouwing willen laten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone