LottoNL-Jumbo met gemengde gevoelens na ‘sterke’ Ronde van Polen

LottoNL-Jumbo met gemengde gevoelens na ‘sterke’ Ronde van Polen

foto: Sirotti

zaterdag 11 augustus 2018 om 12:24

LottoNL-Jumbo liet zich positief opmerken tijdens de Ronde van Polen. De Nederlandse WorldTour-formatie reed bijzonder aanvallend, maar bleef aan het einde van de rit met lege handen achter. “Er zijn nu toch gemengde gevoelens. Het is jammer dat we niet op het podium eindigen, maar de ploeg heeft wel sterk gereden en zich van voren laten zien”, zo maakt ploegleider Addy Engels de balans op.

In het klassement speelde de geel-zwarte brigade een nadrukkelijke rol met Nieuw-Zeelander George Bennett. De 28-jarige klimmer eindigde uiteindelijk als vierde in het eindklassement, nadat hij in de slotetappe naar Bukowina Tatrzańska zowel Simon Yates als Thibaut Pinot nog langszij zag komen.

Met Enrico Battaglin kwam LottoNL-Jumbo ook nog dichtbij etappewinst, maar de Italiaanse sprinter moest in rit vijf latere eindwinnaar Michał Kwiatkowski en Dylan Teuns laten voorgaan. “Al bij al was het een geslaagde Ronde van Polen”, is de conclusie van Engels. “De ploeg was sterk, reed goed van voren en heeft er alles aan gedaan.”

“George heeft aanvallend gereden, en liet zien een van de sterkste klimmers te zijn. Jammer genoeg konden we het podium niet veiligstellen. Je weet echter dat die kans erin zit, met bonificaties aan de streep en snelle coureurs als Pinot. Ik ben echter trots op de ploeg. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden”, zo besluit de oud-renner.

Bennett in goede vorm richting Vuelta
Een van die volgende wedstrijden is de Vuelta a España, die op 25 augustus begint in Málaga. Bennett zal in de Spaanse ronde worden uitgespeeld als kopman. In de recente Giro d’Italia eindigde hij nog als achtste, op ruim dertien minuten van eindwinnaar Chris Froome.

Dit artikel delen:

15 Reacties

MollemaFanatic 11 augustus 2018 om 12:28

Ontwikkelen zich goed die Ben net. Top 10 mogelijk. En bij geen pech top 5. Verwacht minder toppers dan giro en tour voor eindklassement. Wie gaan nog meer van Jumbo naar Vuelta?

0
Grobbel 11 augustus 2018 om 12:31

Kruijswijk zou ook naar de Vuelta gaan dacht ik.

0
kelderfan 11 augustus 2018 om 12:35

Die Bennett is zeker prima in orde. En een top-vijf zit er wel in.

0
Akse 11 augustus 2018 om 12:36

Op PCS staat op dit moment voor de vuelta geselecteerd: Kruijswijk, van Poppel, Bennett, De Tier en Clement. Ik verwacht dat die eerste 4 zeker zijn, alleen bij Clement zet ik mijn vraagtekens. Iemand een idee hoe fit Clement op dit moment is?

0
vlek 11 augustus 2018 om 12:38

Ik denk niet dat die achtste plek in de Giro zijn plafond zal zijn. Afgelopen winter heeft hij namelijk niet de meest ideale voorbereiding gekend. Daarnaast haalde hij zijn beste niveau normaal in warme omstandigheden, waardoor de Vuelta hem waarschijnlijk beter gaat liggen. Ik denk dat de topvijf daarom inderdaad het doel moet zijn.

0
xistnc 11 augustus 2018 om 13:15

In Polen kon hij meerdere keren aanvallen, waar hij dat in het verleden één keer kon. Bovendien resulteerde dat nu niet in tijdverlies op de streep, wat tot dusver wel zijn gewoonte was. Twee winstpunten.

Toch heb ik het idee dat hij met beter getimede aanvallen, wellicht wat later en meer reactief, een hoger rendement uit zijn kwaliteiten en vorm kan halen.

0
Delamauser 11 augustus 2018 om 13:20

Battaglin gaat vast ook, dan heeft hij toch drie goede mannen.
Kan best weleens top8 worden voor Bennet in de Vuelta.

0
hugenholz 11 augustus 2018 om 13:29

Ik vond die aanvallen van Bennet elke keer “getelefoneerd” overkomen. Ik was meer onder de indruk van de explosieve en goed getimede demarrages van Pinot.

Top 5 wordt lastig voor Bennet. Ik zie Pinot, Yates, Kelderman, Porte, Quintana, Aru, Uran, Valverde en ook een Kruijswijk of Mollema voor hem eindigen. Het is ook nog afwachten of hoe Nibali terugkomt van z’n blessure.

0
simonvanderzee 11 augustus 2018 om 13:33

Kelderman is vooralsnog groot vraagteken wat mij betreft

0
tendam 11 augustus 2018 om 14:01

@hugenholz
Pinot en Yates eindigden ruim achter hem in de Giro…

0
Nul verstand 11 augustus 2018 om 14:16

Licht mannetje hè, die Bennett. Dat scheelt. Top-10 als doel vindt ik te voorzichtig en een top-7 of top-8 kun je ook niet als doel hebben. Hij moet daarom gewoon voor top-5 gaan.

Daarom zal Kruijswijk in de Tour ook top-5 gezegd hebben. In zijn hoofd was een plekje bij de beste 7 of 8 al mooi geweest.

Zal het niet?

0
tvm 11 augustus 2018 om 14:31

Groenewegen niet naar vuelta? Waarom niet? Altijd een paar ritten te rapen. Gesink ook meenemen aub.

0
Timothy12 11 augustus 2018 om 14:35

@tvm
Gesink 3 grote rondes laten rijden…
Denk je ht zelf…

0
Marcel1112 11 augustus 2018 om 15:25

@tvm
Zou Groenewegen altijd meenemen voor een paar etappes en dan naar huis. Net zoals ik vond dat hij de eerste week van de Giro had moeten rijden. Dat waren vier zekere overwinningen geweest gezien het zwakke sprintersveld.

0
Natrix maura 11 augustus 2018 om 15:39

@hugenholz
Mollema heeft aangegeven niet voor een klassement te gaan, maar voor een ritzege en voorbereiding WK.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone