Lotto Soudal zonder uitgesproken kopman naar Parijs-Roubaix

donderdag 6 april 2017 om 16:34
Lotto Soudal zonder uitgesproken kopman naar Parijs-Roubaix

Gallopin kwam tijdens de verkenning ten val - Foto: Sirotti (archief)

Lotto Soudal zal aanstaande zondag Parijs-Roubaix rijden zonder uitgesproken kopman. Tiesj Benoot ontbreekt in de selectie van de Belgische formatie. De 23-jarige jongeling had al in het begin van het seizoen laten weten de Helleklassieker niet te gaan rijden.

De ploeg verkende vandaag een deel van het parcours. Tony Gallopin en Jelle Wallays kwamen daarbij ten val. “We moeten afwachten hoe de knie van Tony en de hand van Jelle evolueren”, vertelt ploegleider Herman Frison op de site van de ploeg.

Het team start zonder uitgesproken kopman. “Helaas kunnen we door de resultaten van de afgelopen koersen, niemand echt naar voor schuiven. We beschikken over een aantal renners die in het verleden al hebben bewezen goed over kasseien te rijden. Hopelijk kunnen we collectief sterker presteren dan de voorbije wedstrijden”, geeft hij aan. “De afgelopen weken holden we vaak achter de feiten aan en dat moeten we zondag te allen prijze vermijden.”

Selectie Lotto Soudal voor Parijs-Roubaix

flag-dk Lars Bak
flag-be Jens Debusschere
flag-fr Tony Gallopin
flag-de André Greipel
flag-be Nikolas Maes
flag-be Jürgen Roelandts
flag-de Marcel Sieberg
flag-be Jelle Wallays

Dit artikel delen:

12 Reacties

Jungle Man 6 april 2017 om 16:37

Deze selectie oogt sterker dan de selectie van de andere lotto ploeg uit Nederland. Mannetjesputter Greipel kan zomaar verrassen.

Titaantje 6 april 2017 om 16:58

Verrassend dat gallopin meedoet. Lijkt me niet gemaakt voor dit werk.

Wielrennertje 6 april 2017 om 17:04

@Titaantje Hij heeft bewust gekozen voor dit soort klassiekers boven de heuvelklassiekers, hij heeft ook al veel vlaamse klassiekers gereden dit seizoen omdat hij dacht dat hij meer kon behalen. Tot nu toe is dat nog niet echt gelukt.

Gebruikersnaam 6 april 2017 om 17:06

Ik zou alles op Greipel zetten, die moet gewoon proberen in het wiel van een Degenkolb te blijven hangen.

klootje kriekeljon 6 april 2017 om 17:11

En zo is Benoot voor mij de tegenvaller van dit voorjaar geworden. Gelukkig nog jong, dan maakt zo’n jaartje minder uit.

JimKro 6 april 2017 om 17:34

Gallopin kan goed uit de voete op de kasseien hoor! Zie o.a. zijn resultaat in de kasseienrit in de Tour die gewonnen werd door Boom

nederbelg 6 april 2017 om 17:34

Greipel gaat na gisteren nog eens extra geprikkeld zijn…en wie weet pakt Sieberg nog eens uit. Één ding is zeker: al deze jongens zullen zichzelf moeten overstijgen…

wimpy 6 april 2017 om 18:39

En Gallopin onzeker door een val op verkenning

Turtlehead 6 april 2017 om 19:19

Iets met hoek en klappen… De Belgische Lotto kan ook wel een meevallertje gebruiken.
Gallopin heeft in ieder geval het geluk niet aan zijn zijde dit voorjaar.

Overigens zoals Jungle Man al zegt: sterk in de breedte. Er ontbreekt eigenlijk alleen een sterke kopman. Ik zou zeggen: Greipel intomen, alle ballen op hem en gokken op een gesloten koers.

RRobson 6 april 2017 om 21:28

@klootje: ergens begrijp ik je wel, maar rampzalig zijn zijn uitslagen nu ook weer niet. Met de Brabantse Pijl en mogelijk ook de Amstel komen er nog twee koersen die hem liggen.

Baukema Tomoulin 6 april 2017 om 22:16

Vooral Debusschere en Roelands vallen tegen dit voorjaar. Gallopin heeft pech gehad, maar komt er wel weer verderop dit jaar, Greipel heeft al wel weer wat overwinningen te pakken zoals van hem verwacht wordt. Benoot zal ongetwijfeld met minder druk en als schaduwkopman/outsider later dit jaar weer wat moois laten zien. Ik maak me geen zorgen over de continuïteit van deze ploeg, al zullen ze dit jaar waarschijnlijk best laag (voor hun doen) in het ploegenklassement eindigen.

ShutUp 7 april 2017 om 09:02

Iets met Turtle en met Head …

ON: Greipel gaat mee in de lange vlucht gok ik, heft het in het verleden ook al zo gedaan en kan erg lang meegaan. Hopelijk ook eens een geode Roelandts, maar met die sinusitis vrees ik er weer voor. En Bennoot tja daar hoop ik zelfs niet meer op. Was goed in Strade en reed ook degelijk in de E3 ondanks pech, maar resultaten… ho maar.

Headlines

Materiaalzone

Populair