Lotto Soudal versterkt zich met beloftevolle Andreas Kron

vrijdag 21 augustus 2020 om 10:20
Lotto Soudal versterkt zich met beloftevolle Andreas Kron

foto: Cor Vos (archief)

Andreas Kron zal volgend seizoen uitkomen voor Lotto Soudal. De 22-jarige Deen heeft een tweejarig contract getekend bij de Belgische WorldTour-ploeg. Kron verlaat na vier seizoenen Riwal Readynez.

“Het is altijd mijn ambitie geweest om op WorldTour-niveau uit te komen”, zo vertelt Kron in een persbericht. “Ik krijg nu twee jaar de kans om mezelf te tonen op het hoogste niveau. Ik werk hard en het begint nu zijn vruchten af te werpen. Het is nu de uitdaging om te laten zien dat ik als renner nóg beter kan worden.”

Kron is naar eigen zeggen klaar voor een nieuw avontuur. “Ik voel dat het tijd is om een stap te maken, na vier seizoenen bij Riwal Readynez. Lotto Soudal heeft een gedegen visie en het komt overeen met hoe ik naar het wielrennen kijk.” Teammanager John Lelangue was al een tijdje geïnteresseerd in Kron.

Ambities 
“Ik zag hem vorig jaar vijfde worden op het WK wielrennen in Yorkshire, na een zware wedstrijd in slechte weersomstandigheden. Hij liet toen zien de nodige karakter te hebben. We volgen Andreas nu al een tijdje en we zullen hem zo goed mogelijk ondersteunen. Hij wil als renner graag schitteren in de heuvelachtige klassiekers en kleinere rittenkoersen.”

“We zullen hem de tijd geven om te wennen aan het hoogste niveau”, aldus Lelangue, die vertrouwen heeft in zijn nieuwe werknemer. “We geloven dat hij al snel zal laten zien wat hij waard is.” Kron eindigde dit seizoen als achtste in de Saudi Tour, terwijl hij ook negende werd in de Trofeo Laigueglia. Vorig jaar maakte hij ook indruk in de Baloise Belgium Tour.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Thoin 21 augustus 2020 om 10:27

Heel sterke renner. 22 jaar, krachtpantser.
Ongelofelijk dat hij dit seizoen zelfs niet in de WT rijdt.
Was vorig jaar de enigste die Evenepoel kon volgen in de BBT, in de rit die Campenaerts uiteindelijk won.
5de op het WK u23 in Yorkshire.
Eindelijk eens een transfer met perspectief bij LTS.

xistnc 21 augustus 2020 om 11:38

‘krachtpantser’, ik vind mooi.

appiett 21 augustus 2020 om 10:29

Leuk talent. (Vond hem vorig jaar in ronde van België leuk fietsen. )

tdcbolide 21 augustus 2020 om 10:32

Sterke transfer

Marik 21 augustus 2020 om 10:42

Zou ook echt eens tijd worden dat Lotto Soudal een echt toptalent aantrekt. Ze rijden toch alweer een tijdje redelijk anoniem in de rondte. En ze mogelijk ongelofelijk blij zijn dat Ewan bij hen rijdt, anders was het helemaal armoe troef geweest.

Joachim 21 augustus 2020 om 11:31

Eens dat het tijd werd dat Lotto nog eens een goede, jonge renner aantrok.

Over Ewan: ze hebben er natuurlijk zelf voor gekozen om Ewan een contract te geven. En als die elders getekend zou hadden, kon Lotto dat budget natuurlijk aan een of meer andere renners besteden.

Deel Koeper 21 augustus 2020 om 11:43

Lambrecht was een toptalent dat dicht bij de permanente doorbraak zat.

Yeez 21 augustus 2020 om 10:43

Beetje de opvolger van hagen toch wel! Goede transfer

Arie den Blanken 21 augustus 2020 om 11:02

Tot voor de Tour de Wallonie nooit van gehoord. Jammer dat die knul zijn voornaam niet Karsten is.

Harm Zijlstra 21 augustus 2020 om 11:28

Je bedoelt die Karsten met grappen over de Cote de Beffe ?

Wheely 21 augustus 2020 om 11:55

Kron reed daar uitstekend over heen. Niet genoeg om Beffe koning te worden maar hij is nog jong moeten we maar denken.

john 21 augustus 2020 om 15:10

Ik denk dat deze Kron meer in zijn mars heeft als die mislukte verslaggever van Eurosport

Arie den Blanken 21 augustus 2020 om 22:43

Hoezo mislukt? Voor mij als wielrenner niet en al helemaal niet als mede commentator. Zijn leuke anekdotes en het zich in “zijstraatje” begeven maken dat veel saaie vertoningen nog enigszins het aanzien of beter het aanhoren waard zijn.

Wheely 21 augustus 2020 om 11:56

“Ik zag hem vorig jaar vijfde worden op het WK wielrennen in Yorkshire”

Ik zag hem zesde worden.

Nelson 21 augustus 2020 om 12:12

Ik zag hem (officieel) vijfde worden.

boenk 21 augustus 2020 om 12:56

Reed bij de U23 ook al mooie uitslagen, niet enkel op het WK.

Cochise 21 augustus 2020 om 13:03

5e of 6e, ik vind het wel een lachwekkende quote. Alsof hij daar als ploegbaas de enige was met het lumineuze idee om eens naar de beloften te gaan kijken en de enige die gezien had wie er 6e (of 5e) werd.

Ik heb nog steeds een erg slecht gevoel over hoe die ploeg wordt geleid. De Weert is als mens misschien niet het voornaamste uithangbord voor een profploeg maar kende duidelijk vooral tegenkanting in zijn moderniseringsdrang. De een na de ander die er vertrekt. Vriendjes De Gendt en Wellens die heel wat eitjes onder hun poep krijgen (in De Gendt’s geval soms terecht, ok). Een Benoot en Campenaerts wisten wel waarom ze dat antieke schip moesten verlaten.

john 21 augustus 2020 om 15:32

Ja ik denk dat als Wellens nog iets van zijn carrière wil maken hij daar toch niet meer te lang moet blijven ,of hij moet meer tevreden zijn met zijn Euro,s die daar krijgt dan met zijn uitslagen

Cochise 21 augustus 2020 om 15:41

Ik denk dat hij daar heel goed zit. Mag z’n zin doen en wordt dik betaald voor een renner met een heel kleine niche aan koersen die hij kan winnen. Een paar klassiekers en rondjes van een paar dagen zonder hooggebergte en zonder hoge temperaturen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair