Lotto Soudal trekt met vrijbuitersploeg naar Brabantse Pijl

dinsdag 13 april 2021 om 09:28
Lotto Soudal trekt met vrijbuitersploeg naar Brabantse Pijl

Brent Van Moer - foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft zijn selectie voor de komende Brabantse Pijl bekendgemaakt. De Belgische formatie begint woensdag met een ploeg vol vrijbuiters aan de Vlaamse klassieker. Philippe Gilbert en Tim Wellens, twee oud-winnaars van de Brabantse Pijl, zijn er niet bij.

Voor Gilbert, in 2011 en 2014 winnaar van de Brabantse Pijl, komt de wedstrijd met finish in Overijse nog iets te vroeg. De Waalse klassiekerspecialist, die fysiek en mentaal uitgeput was, keert na een moeilijke periode volgende week terug in het peloton. De Amstel Gold Race laat Gilbert nog schieten, maar in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik rijdt hij wel.

Ook Tim Wellens slaat dit jaar de Brabantse Pijl over. De rasaanvaller wist in 2018 de wedstrijd nog te winnen na een geslaagde solo, maar kiest na een drukke voorjaarsperiode voor wat extra dagen rust in aanloop naar de Amstel Gold Race. Lotto Soudal begint dus zonder uitgesproken kopman aan de Brabantse Pijl en rekent woensdag op meerdere outsiders.

Zo maken Kobe Goossens, Tosh Van der Sande en Brent Van Moer deel uit van de zevenkoppige selectie. De vraag is of deze renners in staat zijn om een rol van betekenis te spelen in de finale. Het is ook uitkijken naar de behoorlijk rappe Stefano Oldani. Sylvain Moniquet, Sébastien Grignard en de zeer ervaren Tomasz Marczyński vervolledigen de selectie.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor Brabantse Pijl (14 april)
flag-be Kobe Goossens
flag-be Sébastien Grignard
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Brent Van Moer
flag-be Sylvain Moniquet
flag-it Stefano Oldani
flag-be Tosh Van der Sande

Dit artikel delen:

13 Reacties

Murcia 13 april 2021 om 09:38

Tsja, alleen Van Moer is iemand die redelijk presteert tot nu toe maar met deze namen is het kansloze kopgroep vullen de meest logische manier van koersen.

zotvankoers 13 april 2021 om 09:39

Dan onderschat je oldani toch

Murcia 13 april 2021 om 09:52

@zotvankoers
Die jongen is een talent maar wordt naar mijn mening overal maar ingezet door de ploeg. Nu al als 23 jarige de meeste koersdagen van het hele peloton dit jaar.

Thoin 13 april 2021 om 10:11

Heeft een beetje te maken met het "uitvallen" van Gilbert. Gilbert ziet in Oldani zijn opvolger en dus zou Oldani overal rijden waar Gilbert reed. Daarom reed Oldani ook geen Strade (toch zijn lievelingskoers) en ging hij naar Parijs-Nice.
Gilbert stond op voor RVV en P-R, daarom ging Oldani naar Baskenland (al denk ik dat hij naar Baskenland ging als vervanger van Steff Crass die COVID positief was). Hij rijdt nu nog een paar klimklassiekers en dan vermoed ik dat hij toch naar de Giro gaat…

BTW Tosh was ook echt goed in de Ronde hoor. Pech dat zijn wiel kaduuk was bij die val waar G. Vermeersch maar net recht bleef in de bocht richting Kwaremont dacht ik. Tosh zou hier ook gewoon de finale moeten kunnen rijden.

Murcia 13 april 2021 om 10:26

@Thoin
Bedankt voor de uitleg mbt Oldani, dat maakt zijn vele koersdagen al begrijpelijker.

Adorni 13 april 2021 om 09:54

Ik had Kron hier verwacht, maar wie uit deze selectie moet je dan thuis laten? ;)
Nee serieus, is toch 3weken geleden dat hij ziek opgaf in Catalonië, hij zou ondertussen toch hersteld kunnen zijn om te starten in de heuvelklassiekers.

Vinyakke 13 april 2021 om 10:24

Ja dat is vreemd. Kron staat er wel nog op voor de Amstel, benieuwd of dat gaat lukken!

Vinyakke 13 april 2021 om 10:27

Zonder anticiperen schat ik dat in een groep van 20 tot 30 er maximaal 1 overleeft, ik gok op van der sande. Na lang wachten op een contractverlenging is dat één van de weinige lichtpuntjes dit voorjaar, samen met Oldani en van moer. Ik zou zeggen aan deze renners: begin er maar tijdig aan want voor je het weet begint de finale en zal het harken worden..

Thoin 13 april 2021 om 11:02

Wellens weer kop in het zand?

Vinyakke 13 april 2021 om 11:14

Hoe bedoel je? Wellens doet hier toch niet mee? Verder ben ik wel fan van Wellens zijn koersstijl. Als hij ooit nog een klassieker wint zal het op de manier zoals in de ronde moeten gebeuren. Had daar wat pech dat zijn groep van een man of 8 opnieuw werd ingelopen en de kaarten werden herschud. Uiteindelijk komt hij meestal wel dat tikje kracht (talent) tekort in de finale, geen schande, die gast haalt alles uit zijn carrière wat erin zit, meer kan je niet vragen ;)

Thoin 13 april 2021 om 11:29

Wellens moet hier toch gewoon starten? Heeft op zijn manier hier al eens gewonnen. Dus gewoon nog eens proberen.

Vinyakke 13 april 2021 om 12:10

Tja, ze zullen hem vooral de grote WTkoersen willen laten rijden zeker. Minder kans op winst maar wel belangrijker. Alhoewel, toch een sterk deelnemersveld morgen hoor.

lo squalo dello Stretto 13 april 2021 om 12:40

Elke koers (behalve vlakke ritten zonder Ewan) zijn ze een vrijbuitersploeg

Headlines

Populair

Materiaalzone