Lotto Soudal rekent op ‘Grote Drie’ in Luik-Bastenaken-Luik

Lotto Soudal rekent op ‘Grote Drie’ in Luik-Bastenaken-Luik

foto: Sirotti

zaterdag 21 april 2018 om 10:04

Lotto Soudal heeft zijn selectie voor Luik-Bastenaken-Luik bekendgemaakt. De Belgische formatie rekent met Tim Wellens, Tiesj Benoot en Jelle Vanendert op de ‘Grote Drie’.

In de Waalse Pijl wist de ploeg met Vanendert (derde) en Wellens (zevende) met twee renners vooraan te eindigen. Toch was er na de finish bij die laatste vooral chagrijn, en ontstond er in de Belgische pers discussie of men binnen Lotto Soudal wel de juiste tactiek had toegepast.

Wellens kijkt op een speciaal belegde persconferentie nog eenmaal terug op afgelopen woensdag. “Ik was inderdaad teleurgesteld na de Waalse Pijl. Wellicht had ik nog beter kunnen doen als ik voor de Muur van Huy niet het wiel van Jelle verlies, waardoor ik belangrijke krachten moest verspelen om weer in positie te komen. Eenmaal afgekoeld besefte ik echter dat we niet mogen klagen met een derde en zevende plaats.”

De rasaanvaller heeft zijn vizier alweer volledig gericht op Luik-Bastenaken-Luik, waar hij nog nooit een goed resultaat uit de brand wist te slepen. “Het is een van mijn droomkoersen; een monument in mijn thuisland op een parcours dat me goed ligt. Ik heb er echter nog nooit een topklassering weten te behalen. Ik heb weliswaar de Brabantse Pijl gewonnen, maar dat is geen WorldTour-koers.”

Benoot roept op tot harde koers: “We mogen niet wachten tot Ans”
Iemand die dit seizoen met de Strade Bianche al wél een WorldTour-klassieker won, is Tiesj Benoot. De jonge Belg is ambitieus in aanloop naar zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik. “Ik voelde me woensdag zeker niet slecht. Ik kon in dienst van Tim en Jelle een sterke prestatie neerzetten. Ik kijk uit naar komende zondag. Luik is een koers die me moet liggen vanwege de afstand en de beklimmingen.”

De 24-jarige allrounder pleit voor een harde koers. “Het is duidelijk dat we niet alle drie moeten wachten tot de finishstraat in Ans. We profiteren juist van een harde wedstrijd, zoals we afgelopen woensdag hebben kunnen zien in de Waalse Pijl. Van mij mag de koers al vroeg openbreken”, aldus Benoot.

Het Belgische trio krijgt zondag assistentie van Bjorg Lambrecht, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en de Pool Tomasz Marczyński.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Bjorg Lambrecht
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

10 Reacties

fringale 21 april 2018 om 10:20

De grote 3, nou, ik zou zeggen, 1 grote als je ze alle 3 optelt, en dan heb ik het over de grootte van hun winstkansen. Ik zou Wellens op La Roche laten vertrekken, en als bijgehaald, Benoot (net) voor Saint-Nicolas, en Vanendert opsparen voor de laatste km.

0
Jean Dumas 21 april 2018 om 10:24

Veel ploegen hebben een paar gelijkwaardige toppers. Hopelijk zorgt dat voor meer koersrisico. Ik kan mij niet meer herinneren dat iemand na Vandenbroucke de koers nog heeft beslist op Saint Nicolas of eerder.

0
Vinyakke 21 april 2018 om 10:45

De wielertop is inderdaad wat uitgevlakt. Heeft ook wel wat met zuiverdere sport te maken veronderstel ik. Dat maakt dat niemand een aanval van ver kan afronden en het iets langer duurt vooraleer de toppers hun beste cartouche gebruiken. Vroeger had een topper 3 cartouches, nu heeft een ploeg 3 of meer renners met 1 cartouche. Maakt het moeilijk te voorspellen!

0
josi 21 april 2018 om 11:11

‘De Grote Drie’, tjonge, wat een term. Goede renners, en leuk dat Vanendert na vele jaren eindelijk weer eens wat presteert, maar zo groot zijn deze coureurs natuurlijk ook weer niet. Ze zullen de knuppel in ieder geval vroeg in het hoenderhoek moeten gooien, want wachten to Ans zal geen van de grote drie de zege opleveren.

0
Domestique 21 april 2018 om 11:32

Haha ik moest toch ook eens lachen bij de ‘Grote Drie’… Als je ziet met welke selectie andere ploegen afzakken naar Luik, zie ik de Lotto’s eerder als sympathieke outsiders.

@ Jean Dumas: Andy Schleck vertrok in 2009 op de Roche aux Faucons (wat een nummer was dat), en er zijn er wel nog andere geweest. Het is naar mijn gevoel pas de laatste jaren dat er steevast gewacht wordt op dat laatste oplopend stuk, met een verschrikkelijk saaie koers tot gevolg. Misschien dat de omloop wat minder zwaar maken tot meer spektakel kan leiden?

De laatste leuke editie die me bijstaat was die met Gilbert en de broertjes Schleck, die er toen ook samen vandoor gingen op de Valkenrots.

0
assen 21 april 2018 om 11:51

Ja, leuk die grote 3. :-)
Wellens is een grote ja, Bennoot kan het worden, en hoe heet die andere gast? ;-)

0
Nelson 21 april 2018 om 11:56

@assen +1

0
huis31 21 april 2018 om 12:45

Vanendert zien we na zondag niet meer tot april 2019.

0
t731 21 april 2018 om 13:49

Benoot was toch vermoeid? Volgens een persbericht afgelopen maandag twijfelde hij zelfs aan deelname aan WP en LBL. Ik zou Vanendert opsparen voor de laatste kilometers en Wellens eerder vooruit sturen.

0
Vinyakke 21 april 2018 om 15:00

@huis –> Kan best, toch prima dat een renner piekt naar de wedstrijden die hem het beste liggen en voor de rest zich wegcijfert voor de ploeg?
@t731 –> Het was de vraag of zijn minder optreden in de amstel een momentopname was of dat het vaatje dit voorjaar leeg was, ik denk dat zijn Waalse Pijl alle twijfel heeft weggespoeld toch? Zonder Ties wint niet Alaphilippe maar een ander blauwhemd die koers!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone