Lotto Soudal pakt vrouwenploeg aan: “Stappen vooruit zetten”

vrijdag 9 oktober 2020 om 19:47
Lotto Soudal pakt vrouwenploeg aan: “Stappen vooruit zetten”

Lotte Kopecky - foto: Cor Vos

Lotto Soudal Ladies gaat stevig op de schop. Om de ploeg verder te professionaliseren komt zij onder dezelfde koepel als de andere teams van Lotto Soudal, zodat voortaan wordt gesproken van een gezamenlijk project. Wat betreft verloning, materiaal, begeleiding en omkadering is de bedoeling dat stappen vooruit worden gezet.

Met het oog op verdere professionalisering, optimalisering en integratie binnen het geheel, wordt Lotto Soudal Ladies ondergebracht onder de rechtspersoon Belgian Cycling Talents, waar ook de ontwikkelingsploeg van Lotto Soudal al jaren onder valt. Voormalig wielerprof Kurt Van de Wouwer wordt de sportief manager van het team met Annelies Dom, de Belgisch kampioene van 2018, aan zijn zijde als sportdirecteur.

De gedachte is om de vrouwenploeg, die tot op heden is ondergebracht in een andere vzw, deel te laten uitmaken van het geheel, laat manager John Lelangue weten. “Zodat we echt kunnen spreken van één gezamenlijk project: het WorldTour-team, het Development Team en het Ladies Team van Lotto Soudal. Structureel wordt de dames ploeg ondergebracht in de vzw Belgian Cycling Talents, de structuur boven het Development Team van Lotto Soudal.”

Volwaardig loon
De hoofdsponsors Lotto en Soudal engageren zich om de komende jaren te blijven investeren in de vrouwenploeg, vertelt Lelangue. “Het is samen met al onze partners de ambitie om het Ladies Team verder te professionaliseren. Zo zullen alle eliterensters in het team een volwaardig loon ontvangen.” Ook krijgen zij hetzelfde materiaal ter beschikking als het WorldTour-team en kunnen zij rekenen op de ruime expertise binnen het team, zoals de samenwerking met Energy Lab.

“De voorbije jaren werden er al inspanningen gedaan om de integratie te bevorderen en om de dames steeds professioneler te begeleiden. Zo gingen Lotte Kopecky, Julie Van De Velde en Jesse Vandenbulcke afgelopen winter mee op stage met het WorldTour-team naar Mallorca. Die integratie en professionalisering kan dus alleen maar verbeteren als we de damesploeg helemaal laten opgaan binnen de gehele structuur,” zo stelt Lelangue.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 9 oktober 2020 om 19:55

Lotte Kopecky ziet het toch anders. Die ging hierom juist weg. En gezien de brokken van Lelangue de afgelopen tijd ben ik geneigd haar verhaal meer te geloven. (ik zeg niet dat het Lelangues schuld is, hij roeit ook maar met de riemen die hij heeft, maar bij Lotto-Jumbo probeerden ze zich zonder geld juist een soort teamgevoel aan te praten dat ik bij Lotto-Soudal mis en waren ze bij Jumbo juist blij dat ze hun renners van het niveau Tosh van der Sande en Wallays tenminste konden behouden; juist meubilair houden als de toppers ergens anders meer geld gaan halen; maar ja, bij Lotto hebben ze juist veel geld zitten in die paar toppers en dus niet in het middenveld)

0
Peetvader 9 oktober 2020 om 22:04

Dat fabeltje van Jumbo weinig geld mag ook eens gedaan zijn.

0
Verweggistan 9 oktober 2020 om 22:26

Als Lottonl hadden ze weinig budget, want als je budget hebt haal je geen Bulgac en Markus.

0
S. Morgenstern 9 oktober 2020 om 22:42

Of Castelijns, Vermeulen en Lammertink.

0
Sephiroth 10 oktober 2020 om 07:22

Peetvader, goed lezen. Er staat niet dat tjv weinig budget heeft, enkel dat hun voorganger blanco Belkin weinig budget had

0
havana 9 oktober 2020 om 22:59

Misschien kunnen ze Puck Moonen aantrekken. Talentje.

0
williams 10 oktober 2020 om 11:16

Er is 1 voordeel aan wat er gebeurt bij Lotto-Soudal, je weet als pro tour team in 2021 dat je niet laatste in de ranking kunt worden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone