Lotto Soudal met drie Belgische speerpunten in Waalse Pijl

dinsdag 23 april 2019 om 13:25
Lotto Soudal met drie Belgische speerpunten in Waalse Pijl

Bjorg Lambrecht - foto: Cor Vos

Met een bijna volledig Belgische selectie staat Lotto Soudal morgen aan het vertrek van de Waalse Pijl. Tijdens de doordeweekse heuvelklassieker heeft de ploeg met Bjorg Lambrecht, Jelle Vanendert en Tim Wellens liefst drie kopmannen.


“Het is een luxe dat we woensdag met drie speerpunten aan de start staan”, blikt ploegleider Mario Aerts vooruit op de WorldTour-koers. “We hebben ons plannetje klaar, maar in welke mate dat wordt omgezet in de realiteit hangt steeds af van het wedstrijdverloop. Ik verwacht grotendeels dezelfde mannen aan het front als tijdens de Amstel Gold Race. Valverde had een mindere dag zondag maar hem mag je nooit afschrijven. Daarnaast zijn er onder meer Alaphilippe, Kwiatkowski en Martin om in de gaten te houden. Renners zoals Matthews en Schachmann verwacht ik ook vooraan.”

Over zijn eigen renners zegt Aerts, 2002 zelf winnaar van de Waalse Pijl: “Jelle Vanendert en Tim Wellens hebben in het verleden reeds meermaals bewezen goed uit de voeten te kunnen op dergelijke aankomsten. Daarnaast beschikt Bjorg Lambrecht ook over snelle benen op lastige finishes, maar iets zoals de Muur heeft hij nog niet echt gedaan. Het is allemaal nieuw voor hem. Zo werd het ook afwachten of hij in de Amstel Gold Race de grens van de 250 kilometer zou overleven. Voor Bjorg is het één grote ontdekkingstocht en dat zal komende woensdag en zondag niet anders zijn.”

“Sander Armée, Tomasz Marczyński, Maxime Monfort en Tosh Van der Sande rijden in een dienende rol, die ze trouwens perfect uitvoeren. Idealiter kunnen tijdens de diepe finale nog enkele Lotto Soudal-renners de kopmannen bijstaan. Zelf won ik de Waalse Pijl in 2002 en gaf ik reeds in het verleden aan renners zoals Jelle Vanendert enkele tips. Nu kan ik mijn ervaring doorgeven aan Bjorg Lambrecht en ook Jelle deelt zijn kennis met de ploegmaats.”

Selectie Lotto Soudal voor Waalse Pijl
flag-be Sander Armée
flag-be Bjorg Lambrecht
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

5 Reacties

jessevdalen 23 april 2019 om 13:45

wellens voor een domme aanval

assen 23 april 2019 om 13:47

Go go Lotto-Soudal – gun ze succes morgen!

Groningen 23 april 2019 om 14:09

Het is een sterke selectie, maar er kunnen er maar zo weinig winnen op de Muur. Normaalgesproken Alaphilippe, Valverde en Martin top 3, daarachter kunnen Wellens, Matthews, Schachmann, Fuglsang, etc. misschien een top 5 plaats in de wacht slepen.
(al was vooral Valverde de grote afwezige in de Gold Race, afwachten dus of hij er weer staat op de muur.)

boenk 24 april 2019 om 03:16

Niet dat ik denk dat Lambrecht al kan winnen, maar ik dicht hem toch meer kansen toe om hoog te eindigen dan een Schachmann die dubbel zo veel weegt, of een Wellens waarvoor dit toch echt wel te steil is.
Ik denk dat Schachmann nog steeds verkouden is van de demarage van Lambrecht twee weken geleden.
Maar, nogmaals, het is misschien nog wel wat te vroeg voor Lambrecht.

Vinyakke 23 april 2019 om 14:15

Ik ben benieuwd naar hun plan. Moest ik ploegleider zijn, ik zou Wellens laten aanzetten van ver. Springt er niemand mee zitten jelle en bjorg in de zetel en moeten de anderen de kastanjes uit het vuur halen. Jelle en bjorg moeten vanop plek 5-6 samen aanzetten, de volgorde wordt bepaald op het moment zelf ifv de benen. In beide scenario’s is een podium het doel, winnen is haast onmogelijk…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.