Lotto Soudal komt er niet aan te pas in Ronde van Vlaanderen

zondag 3 april 2022 om 19:10
Lotto Soudal komt er niet aan te pas in Ronde van Vlaanderen

Tim Wellens - foto: Cor Vos

Lotto Soudal hoopte vandaag met Victor Campenaerts en Tim Wellens iets te bewerkstelligen in de Ronde van Vlaanderen, maar de Belgische formatie kwam in de finale niet echt in het stuk voor. Campenaerts was uiteindelijk de beste renner van de ploeg in de daguitslag: de hardrijder kwam in Oudenaarde als 33ste over de streep.

Campenaerts, die in weken voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen nog zoveel indruk wist te maken, keek na de finish terug op zijn koers. “Het was voor mij krachten sparen tot aan Berg Ten Houte, waar ik een eerste serieuze inspanning leverde. De tweede beklimming van de Oude Kwaremont werd aan een ziedend tempo afgewerkt, maar ik voelde me er nog best oké. Daarna was het echter zaak van aanklampen.”

“Samen met Tim bevond ik me in een degelijke positie, maar het was duidelijk dat de sterkste renners waren gaan vliegen. Toen werd ook duidelijk dat het beste er bij mij af was. Om echt een goed resultaat te behalen in de Ronde ben ik misschien nog iets te veel tijdrijder. En heb ik zoals eerder aangehaald nog dat tikkeltje te weinig uithoudingsvermogen om mee te spelen in dergelijke monumenten.”

Wellens: “Op de laatste keer Oude Kwaremont ging het licht uit”
Ook Wellens, die zich nog wel liet zien met een aanval op de Kanarieberg, bleek in de finale niet in staat om de beste renners te volgen. “Ik voelde me niet de sterkste op de beklimmingen en dus werd het anticiperen voor mij. Dat lukte goed, maar op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont ging het licht uit en zat er dan ook geen ereplaats meer in.”

Lotto Soudal kreeg tijdens de koers ook af te rekenen met pech. Op goed tachtig kilometer van de finish waren Brent Van Moer, Cédric Beullens en Florian Vermeersch betrokken bij een valpartij. Het drietal kon hun weg wel vervolgen en Van Moer, Beullens en Vermeersch wisten ook de finish in Oudenaarde te bereiken. De schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen, zo laat de ploeg weten in een persbericht.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dikke Vrouw 3 april 2022 om 19:22

Pfoe 33ste dat is niet best..
Die vermeersch is ook wat k er het paard getild na de roubaix

0
Samamba 3 april 2022 om 19:50

Die heeft volgens mij echt wel goede benen maar kan ze nooit gebruiken omdat hij in vreselijke posities zit. Gevallen in Samyn, Dwars door Vlaanderen en nu vandaag de Ronde op cruciale momenten. Compleet uit positie in Gent Wevelgem. Positioneren is 50% van de Vlaamse koersen. Als je dat niet kan en je krijgt weinig hulp van je team, maakt het niet uit hoe goed de benen zijn. In Roubaix had hij dat positioneren niet nodig omdat hij in de vroege vlucht zat.

0
Thoin 3 april 2022 om 21:51

Samamba ze vielen nu met 3 van de ploeg. Dus zat hij nu wel goed omringd. Nu de eerste QS is 23ste. Dan is 33ste voor Lotto nog niet zo dramatisch haha

0
harryjohan71 4 april 2022 om 09:40

Volgens mij had ook niemand verwacht dat Lotto Soudal een top 10 plek zou realiseren in deze ronde. Lotto Soudal heeft naar verwachting gepresteerd in deze ronde.

0
Ton van Wieringen 4 april 2022 om 10:22

Wolfpack van Patje kwam er ook niet aan te pas.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone