Lotto Soudal kijkt met gemengde gevoelens terug op Strade Bianche

zaterdag 9 maart 2019 om 19:16

foto: Cor Vos (archief)

Tiesj Benoot eindigde vanmiddag op de vijfde plaats in de Strade Bianche, terwijl Tim Wellens het moest doen met een tiende plaats. Alhoewel beide renners voor meer kwamen, kan Lotto Soudal toch tevreden zijn met de actieve koers die hun kopmannen gereden hebben. De valpartij van Tosh van der Sande zorgde toch voor gemengde gevoelens bij de ploeg.


Tiesj Benoot
Benoot, die vorig jaar de Strade Bianche na een machtige solo op zijn naam schreef, kende een twijfelachtige aanloop naar de Italiaanse wedstrijd. Uiteindelijk  kan de Belg tevreden zijn met een vijfde plek: “Het was een snelle en gevaarlijke wedstrijd vandaag. Na een valpartij zoals die van vorige week heb je toch altijd wat twijfels. Als je dan als vijfde finisht, zijn die twijfels volledig weggewerkt en doet dat het beste verhopen voor de komende weken. Winnen zoals ik vorig jaar deed, is nooit een evidentie. Ik behoorde tot de beste renners van de achtervolgende groep. Zeker als je in een groepje met Štybar, Van Avermaet en Lutsenko nog strijdt om de vierde plaats, kan je niet klagen.”

De Belg zag de aanval van Fuglsang van dichtbij gebeuren, maar had niet de benen om te reageren. In de achtervolging daarna was er niks meer te doen. Met Zdenek Stybar, Yves Lampaert en Alexey Lutsenko in zijn wiel was er geen achtervolging op touwen te krijgen. “In de finale probeerde ik nog iets, maar met een aantal blokken aan het been was dat niet eenvoudig. Je hoopt natuurlijk op een beter resultaat, maar al bij al mag ik tevreden zijn met de vijfde plaats”, is zijn conclusie.

Tim Wellens
Wellens zorgde op de settore Fabian Cancellara ervoor dat de koers ontbrande, maar moest later zijn inspanning bekopen. “We hebben onderweg een paar keer geprobeerd om te schiften, maar uiteindelijk heb ik zelf de forcing doorgevoerd zodat we met een vijftiental renners voorop raakten. Dat was een hele goede situatie voor ons. Toen Fuglsang versnelde, zat ik net iets te ver en beschikte ik niet over de punch om daarna nog te reageren”, is Wellens duidelijk.

Achtervolgen ging daarna niet meer en dus moest de Belg concluderen dat de beste renners in koers op het podium zijn geëindigd: “Die drie koplopers zijn achteraf de sterkste renners gebleken. Jammer genoeg werd het voor mij een strijd om de ereplaatsen.”

Tosh Van der Sande
Van der Sande kwam hard ten val in de Strade Bianche en kon zijn weg niet meer vervolgen. Teleurgesteld stapte de Belg in de bezemwagen. De schade blijkt achteraf mee te vallen: de Belg is weggekomen met ‘slechts’ een aantal schaafwonden, waardoor zijn deelname aan de Tirreno-Adriatico niet in het nauw lijkt te komen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mr10B 9 maart 2019 om 22:19

Denk dat de keuze voor 2 kopmannen toch niet optimaal uitpakte. Als je dan met 2 man bij de beste 14 man zit moet je het beter uitspelen. Al heeft Wellens uiteindelijk wel wat kopwerk gedaan hadden ze mi eerder moeten kiezen tussen benoot en wellens en had de ander zich leeg moeten rijden achter de 3 koplopers aan. Liever 1,2 of 3 en 22ste dan 4,5 of 6 en 10de lijkt me.

En ik denk eigenlijk dat benoot zich had moeten opofferen ipv wellens, de laatste km ligt wellens normaal gezien beter dan benoot.

Vinyakke 10 maart 2019 om 07:14

Wellens of Benoot hadden nooit dat gat kunnen dichtrijden zonder hulp van anderen. En aangezien er 3 zandzakjes in het wiel kleefden draaide de achtervolging voor geen meter. Ze hebben de koers verloren op het moment dat het podium wegrijdt, niet daarna.

Mr10B 10 maart 2019 om 09:32

Misschien niet, maar ze hadden het allicht moeten proberen. Nu hebben ze te lang op 2 paarden gewed mi. Ik ben er vrij zeker van als er 3 man zonder dqs waren weggereden dat in eerste instantie lampaert maar daarna ook stybar vol waren gegaan in de achtervolging zodat alaphilippe iig op de slotklim nog iets kon proberen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.