Lotto Soudal bindt Sébastien Grignard en Sylvain Moniquet twee jaar langer aan zich

maandag 11 juli 2022 om 12:07
Lotto Soudal bindt Sébastien Grignard en Sylvain Moniquet twee jaar langer aan zich

Grignard - foto: Cor Vos

Sébastien Grignard en Sylvain Moniquet hebben hun aflopende verbintenis bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. Daardoor staan beide Belgen tot zeker eind 2024 onder contract bij de ploeg, die volgend jaar verdergaat als Lotto-Dstny.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Grignard (23 jaar) maakte in zijn tweede seizoen als beroepsrenner deel uit van de vroege vlucht van de Ronde van Vlaanderen, Moniquet (24) deed dat in Luik-Bastenaken-Luik. “Tekenend voor hun stijl van koersen: met open vizier, vol bravoure”, vertelt ploegmanager John Lelangue in het persbericht met de aankondiging van de contractverlengingen.

“Grignard was daarnaast present in zo goed als alle voorjaarsklassiekers en toonde zich week in week uit als een echte teamplayer. Moniquet viel dan weer op in de zwaardere etappekoersen van een week, maar ook in de Giro. Zijn vierde plaats op de Etna en aanwezigheid in verschillende lange ontsnappingen illustreren dat hij zich nog altijd blijft ontwikkelen”, aldus Lelangue.

Moniquet – foto: Cor Vos

Rittenkaper
Moniquet wil zich in de toekomst ontwikkelen tot rittenkaper in de Grote Rondes. “De afgelopen twee jaar heb ik ook al voor mijn eigen kans kunnen gaan in de Vuelta en de Giro en dat is me heel goed bevallen. Ook in de kortere rittenkoersen wil ik weleens een klassement nastreven. Natuurlijk zal ik soms moeten werken voor een kopman, maar ook dat doe ik met veel plezier.”

Grignard kreeg dit jaar het vertrouwen in bijna alle grote voorjaarsklassiekers. “Ik ben ervan overtuigd dat ik me in deze ploeg nog verder kan ontwikkelen en dat de ervaring die ik de afgelopen twee jaar heb kunnen opdoen zich ook zal uitbetalen. Ik kijk ernaar uit om de komende twee jaar deel uit te maken van onze jonge en talentvolle klassieke kern.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Cochise 11 juli 2022 om 12:53

Mooi. Alle veelbelovende jongeren dan toch langer aan zich kunnen binden. Leegloop wordt vermeden zo.

0
Thoin 11 juli 2022 om 13:17

Er gaat toch nog wat verschuiving zijn. Gilbert stopt, Cras naar Total en Wellens naar UAE. Daarnaast verwacht ik niet dat Barbero, Holmes, Conca en Vervloesem een nieuw contract krijgen. Een Verschaeve en/of Malecki krijgen door hun blessureleed misschien nog een kans. Kluge lijkt mij ook te gaan stoppen.
Vanhoucke en Van Rensburg zou ik nog verlengen.
Dan zijn er toch weer 7-8 wissels binnen de ploeg.
Gelukkig is er weer een sterke U23 lichting met Van Hemelen, Van Boven, Van Der Beken, Paulus… Daar kunnen mss een Van Boven en Paulus doorgroeien, terwijl Debruyne, Lecerf en Segaert nog maar 19 zijn en dus nog belofte kunnen blijven.

0
JensVdB 11 juli 2022 om 13:24

Ik heb ook ergens gelezen dat Skjelmose en Hamilton naar Lotto gaan

0
Thoin 11 juli 2022 om 13:31

Geruchten ja omdat Den John ze is beginnen volgen op Twitter.
Nu zag ik onlangs dat Skjemose en Kron blijkbaar dikke maatjes zijn en dat ook Nikolas Maes hem is beginnen volgen. Dus Skjelmose lijkt mij een waarheidsgetrouw gerucht.
Net zoals Livyns.

0
Samamba 11 juli 2022 om 14:00

@Thoin
Ze moeten toch opletten niet teveel jongeren in hun team te hebben hoor. Van die namen die jij opnoemt hebben enkel de laatste 3 echt veel talent (Harteel mag je daar eigenlijk ook bij zetten), en dat van Debruyne komt er moeilijk door omdat die nooit meer dan 3 maanden fit kan blijven. Ze zullen wel één van die eerste mannen een kans geven, maar een sterke lichting zou ik dat toch niet noemen. Dat zijn allemaal 4e jaars beloften. Dat ze hier en daar wat goede resultaten rijden mag ook wel als je rijdt tegen mannen van 3 jaar jonger.

Sjkelmose is inderdaad een goede vriend van Kron. Het zou een goede transfer zijn voor Lotto. Talentgewijs toch de betere van Cras bijvoorbeeld, en heeft een degelijke tijdrit. Maar ik vind het een raar gerucht. Ik hoop dat er iets van waar is, maar waarom zou die Trek, waar hij al zijn kansen krijgt, verlaten voor een ploeg die misschien geen WT meer is volgend jaar. Hamilton vind ik in dat opzicht logischer omdat die bij BEX niet meer echt zijn ding kan doen precies.

0
Thoin 11 juli 2022 om 14:14

Klopt wat je zegt over die eerste vier namen. Ik zie hen ook eerder richting TSV gaan. Maar ze zullen toch ergens wat knechten moeten halen. In dat opzicht zijn Beullens en Grignard natuurlijk top voorbeelden. Altijd waar ze moeten zijn en betrouwbaar. In dat opzicht zou zo een Van Hemelen kunnen volgen in de sporen van Frison bv.
Ik verwijs gewoon naar wat ik weet over Skjelmose. Ik heb niet gezegd dat die transfer rond is. Maar het volgen en het vele social media posten over de Tour van Kron lijken mij toch iets te toevallig al kan het natuurlijk. Hij is zeker een verbetering ivm Cras. De rol van Cras zie ik Moniquet nu wel invullen eigenlijk. Hamilton zou in dat opzicht een goede luitenant kunnen zijn of in kleine koersen top 10 ambiëren.

0
Samamba 11 juli 2022 om 14:46

Als je knechten wilt doe je dat beter door iemand bij TSV of Bingoal weg te halen (zoals Livyns, die komt geen kopman spelen hoor). Die zijn daar tenminste klaar voor. Als je ziet wat Beullens nu doet, dat is top en zo moet het. Je moet ook niet teveel renners halen puur om te knechten.

Nog eens, ik hoop dat het klopt van Skjelmose. Het is alleszins opvallend dat John en Maes (klopt dit, zie het niet meteen?) hem volgen. Als ik het goed heb is het voor DSTNY ook belangrijk dat er een paar Scandinaviërs rijden bij de ploeg.

0
Thoin 11 juli 2022 om 14:52

Absoluut, DSTNY wil graag scoren in Scandinavië. Dacht wel dat ze nu richting Noorwegen gingen.

0
Samamba 11 juli 2022 om 15:07

Maes zie ik overigens Skjelmose niet volgen, enkel Lelangue. Deense pers zit normaal ook vrij dicht bij Skjelmose en die hebben daar nog niets over opgevangen. Aan de andere kant heeft hij zijn contract nog altijd niet verlengd natuurlijk, dus de kans stijgt toch dat hij inderdaad vertrekt.

Hamilton volgt Lelangue ook zelf btw. We zullen wel zien in Augustus zeker ;)

0
Thoin 11 juli 2022 om 15:15

August it is!

0
Marlin 11 juli 2022 om 15:30

Lotto-Soudal kan alvast niet de overeenkomst met deze twee renners verlengd hebben (dus vanaf 2023), want Soudal is dan niet langer sponsor (gaat naar ploeg Lefevere). Soudal zal dus zeker geen contractverlenging mee ondertekend hebben voor een periode waarin ze geen sponsor meer zijn.
Wat wel kan is dat de verantwoordelijke van Lotto deze verlenging onderhandeld heeft, en al voorlopig de contractverlenging heeft ondertekend. Die zal geofficialiseerd worden op 1 januari 2023, met de handtekeningen van Lotto en de eventuele bijkomende hoofdsponsor.

0
Thoin 11 juli 2022 om 16:04

De vennootschap achter Lotto-Soudal staat op naam van de Nationale Loterij. Dus die kunnen wel alle officiële contracten tekenen en staan los van de naam van de ploeg. Dat was trouwens de struggle met Soudal. Die mee in het verhaal wouden en dus ook meer wouden investeren, maar de Nationale Loterij hield liever de touwtjes zelf strak in handen. De nieuwe naam is trouwens ook al even bekend. Lotto-DSNTY (spreek je uit als Destiny). Groot Belgisch informaticabedrijf, gespecialiseerd in Cloudsoftware. Voorlopig voor de volgende twee seizoenen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone