Lotte Kopecky opnieuw verkozen tot Flandrienne

dinsdag 26 oktober 2021 om 21:50
Lotte Kopecky opnieuw verkozen tot Flandrienne

Net als bij de mannen (Wout van Aert) ging bij de vrouwen de trofee van Flandrienne 2021 naar dezelfde laureate van vorig jaar. Daarmee bevestigt de volgend jaar voor SD Worx rijdende Lotte Kopecky dat ze de leading lady is van het Belgische vrouwenwielrennen.

De 25-jarige renster van Liv Racing won vroeg in het jaar Le Samyn en pakte drie maanden later de Belgische ‘dubbel’ door zowel de tijdrit als de wegkoers te winnen op het nationaal kampioenschap. Slechts een week later zette ze ook de Lotto Belgium Tour achter haar naam.

Daarna reisde Kopecky af naar Tokio voor de Olympische Spelen, maar in de wegkoers greep ze net naast de medailles. De baanonderdelen draaiden uit op een teleurstelling. De Belgische ging niet bij de pakken neerzitten en eenmaal terug in Europa won ze de slotetappe van de Ceratizit Challenge. Het klapstuk moest toen nog komen. Onlangs kroonde ze zich namelijk tot de nieuwe wereldkampioene op de puntenkoers, op de baan.

Uitslag Flandrienne 2021:
1. Lotte Kopecky
2. Jolien D’hoore
3. Shari Bossuyt

Wout van Aert volgt zichzelf op als Flandrien. Er werden ook een pak nevenprijzen uitgereikt. 

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 26 oktober 2021 om 22:25

Logisch, Lotte is een wereldtopper en de enige in België voor wat betreft het dames wielrennen.

DonSelf 27 oktober 2021 om 16:41

Gewoon 1 prijs uitreiken. Geen aparte mannen- en vrouwencategorie. Wouter versus Lotte op het Kuipje in 1 ronde en dan klokken.

reusjen 27 oktober 2021 om 17:45

Ik kan me een verkiezing herinneren waar deze aanpak is geprobeerd, maar men was niet echt blij met de uitkomst. Als we alles op een hoop gooien wint er nooit meer een vrouw een prijs binnen de sport, en die consequentie is voor de meeste mensen te gortig.

DonSelf 27 oktober 2021 om 20:25

Het lijkt me prachtig om mannen tegen vrouwen te zien strijden. Berg op, kasseien, volle sprint, baan, veld, maar misschien ook met de naaimachine, de afwas en op de boerderij.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair