Lorena Wiebes verlaat Simac Ladies Tour na harde val

zaterdag 28 augustus 2021 om 10:26
Lorena Wiebes verlaat Simac Ladies Tour na harde val

foto: Cor Vos

Voor Lorena Wiebes heeft de Simac Ladies Tour vier dagen geduurd. Na haar harde val gisteren in de finale van de etappe naar Weert stapt de Nederlandse sprintster van DSM niet meer op de fiets voor de rit naar Sweikhuizen.

Wiebes was betrokken bij een massale val bij een wegversmalling op zes kilometer van de streep. Daarbij ging de Nederlandse hard tegen de grond. Desondanks wist ze nog wel over de finish te komen, als tachtigste op bijna zeven minuten van etappewinnares Lonneke Uneken.

Vanochtend werd bekend dat Wiebes vandaag niet meer van start gaat. “Ik heb niets gebroken en heb geluk gehad gisteren. Misschien heb ik wel een lichte hersenschudding”, liet ze weten via de social media van de koersorganisatie.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Loek de Rooij 28 augustus 2021 om 10:56

Ik was al verwonderd dat ze is doorgereden is tot aan de finish. Zag er eng uit bij die valpartij. Er reed iemand vol op haar in, scheelde niet zo veel of dat was tegen haar hoofd of nek geweest.

Edwin Jansen 28 augustus 2021 om 12:44

Is het onredelijk te stellen dat er ruimte is om een discussie te voeren over de goedkeuring van het parkoers in de finale gisteren? Als je rensters zo voor het voldongen feit zet dat er opeens geen asfalt meer is dan was het natuurlijk bijna een zekerheid dat wat er gebeurd is zou gebeuren. De vraag stellen is hem beantwoorden wat mij betreft.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone