Lorena Wiebes klopt Lotte Kopecky in openingsrit Tour of Chongming Island

donderdag 9 mei 2019 om 09:00
Lorena Wiebes klopt Lotte Kopecky in openingsrit Tour of Chongming Island

foto: Cor Vos (archief)

Lorena Wiebes is de eerste leidster in de Tour of Chongming Island. De kopvrouw van Parkhotel Valkenburg was na 102 kilometer de snelste in de massasprint in China. Het is voor de 20-jarige Nederlandse de eerste keer dat ze een WorldTour-wedstrijd weet te winnen.

In de sprint wist Wiebes de Belgische Lotte Kopecky te verslaan. De derde plaats was voor een andere Nederlandse, namelijk Nina Kessler. Kessler wist eerder in de rit ook al de sprint te winnen voor de enige bergpunten. Zij mag dus ook nog het podium op voor de bergtrui.

Na meerdere aanvalspogingen kwam het peloton in de slotkilometers rond New Park City. Het draaide op het vlakke parcours uit op een massasprint, waarin Wiebes al vroeg haar sprint inzette aan de linkerkant van de weg. Kopecky zat in haar wiel, maar kon er niet meer langs.

Wiebes is natuurlijk ook de eerste leider in het algemeen klassement. Het is voor het sprinttalent al haar vierde zege van dit seizoen. De Tour of Chongming Island (Women’s World Tour) duurt nog tot en met zaterdag.

Dit artikel delen:

3 Reacties

LB108 9 mei 2019 om 09:06

Dit blijft toch een nog te veel voorkomend geval dat meerder rennsters in top 10/15 eindigen omdat je ziet dat ze zelf nog volledig hun sprint doen dan vraag ik me toch af of ze niet meer hadden kunnen doen voor het kopvrouw.. Doltcini, Lotto, Hitec..

Hoebele 9 mei 2019 om 10:54

Zijn de ‘bergpunten’ nog steeds te verdienen op de brug?

Sagan=hulk 9 mei 2019 om 11:52

Matig deelnemersveld.

Headlines

Materiaalzone

Populair