Lorena Wiebes en Andersen bezorgen DSM 1-2’tje in GP Eco-Struct

zaterdag 8 mei 2021 om 18:25
Lorena Wiebes en Andersen bezorgen DSM 1-2’tje in GP Eco-Struct

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes heeft net als in 2020 de GP Eco-Struct gewonnen. In het Oost-Vlaamse Wichelen was ze de snelste in de eindsprint. Haar ploeggenote Susanne Andersen maakte het feestje voor Team DSM compleet door als tweede over de streep te komen.

Het parcours van de GP Eco-Struct bestond uit een vlakke, lokale ronde van 11,2 kilometer rond Wichelen, die elfmaal moest worden afgelegd. Vanuit de start probeerden verschillende rensters weg te geraken en uiteindelijk kwam een kopgroep met drie rensters tot stand. Daarachter nam Team DSM nam de controle van de koers in handen en bepaalde het tempo in het peloton.

De vlucht van de dag pakte twee minuten, maar bleef daarmee binnen schootsafstand voor het grote pak. Naarmate de kilometers wegtikten, begon het peloton de ontsnapping terug te halen. Uiteindelijk kwam alles in de nerveuze finale weer bij samen en moest een sprint de wedstrijd beslissen. Lorena Wiebes werd perfect naar de streep gebracht en pakte de zege.

Dit artikel delen:

2 Reacties

FritsvanHoefelen 8 mei 2021 om 22:56

Goed op de afspraak. Wiebes was een belangrijke aanwinst vorig jaar, anders zouden zij ook niets winnen

0
Martijn Arensman 9 mei 2021 om 08:54

Eerlijk is eerlijk, het is geen grote wedstrijd maar dat dit soort koersen weer gereden worden is goed voor renners om weer in vorm te komen voor de aanstaande grotere koersen.

Links en rechts zie ik dat DSM heel lang ingezet heeft op Granfondo trainingen voor hun renners en intensiteit geen onderdeel was. In een koers kan jezelf als renner prima op de pijnbank leggen en een kleine koers is daar perfect voor.

WT of WWT rijden met een granfondo basis is naar mijn mening een tikkie to much.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone