Lorena Wiebes de beste in Dwars door de Westhoek

zondag 6 juni 2021 om 18:08
Lorena Wiebes de beste in Dwars door de Westhoek

foto: Cor Vos

De winst in Dwars door de Westhoek 2021 is gegaan naar Lorena Wiebes. De kopvrouw van Team DSM was na een koers van 125 kilometer, met start en finish in Boezinge, de beste in een massasprint. Jolien D’hoore van SD Worx eindigde als tweede.

Zes vluchters reden de hele dag vooruit en werden pas laat in de wedstrijd gegrepen. Christine Majerus (SD Worx), Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma), Annemarie Worst (Plantur-Pura), Nicole Steigenga (Doltcini-Van Eyck), Jelena Erić (Movistar) en Léa Curinier (Arkéa) strandden in de laatste lokale ronde in Boezinge.

In de laatste tien kilometer waren het de sprintersploegen die hun kopvrouwen naar voren brachten. Zo hoopte Team DSM te scoren met Lorena Wiebes en zette Valcar in op Chiara Consonni en Elisa Balsamo. Enkele rensters probeerden de massasprint nog te voorkomen, maar dat lukte niet.

foto: Cor Vos

Zesde seizoenszege voor Wiebes
SD Worx leidde het peloton in de laatste kilometer met Amy Pieters en Jolien D’hoore, maar zij waren niet in staat om Wiebes van de overwinning te houden in de massasprint. De kopvrouw van Team DSM rondde het vakkundig af in de spurt, voor D’hoore en Barbara Guarischi.

De winst van Wiebes in Dwars door de Westhoek (UCI 1.1) betekent voor de Mijdrechtse alweer haar zesde seizoenszege. Eerder won ze al in de Scheldeprijs, de proloog van het Festival Elsy Jacobs, de GP Eco-Struct en twee etappes in de Thüringen Ladies Tour.

Dit artikel delen:

3 Reacties

FritsvanHoefelen 6 juni 2021 om 18:14

Voor de zesde keer de bloemen alweer voor Wiebes. Een sprintster die levert. Klasse

0
Gilberto 6 juni 2021 om 20:41

Net als gister, en al eerder gemerkt, dat in tegenstelling tot bij de heren, veel crossdames het toch moeilijk hebbe

0
Almano 6 juni 2021 om 22:16

Kijk eens naar de leeftijd van deze dames, en het zou niet normaal zijn als ze meededen voor de overwinning.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone