López hoopt roze trui nog langer vast te houden: “Maar ik denk ook aan ritwinst”

maandag 16 mei 2022 om 18:31
López hoopt roze trui nog langer vast te houden: “Maar ik denk ook aan ritwinst”

foto: Cor Vos

Juan Pedro López begint morgen, in de tiende etappe naar Jesi, aan zijn zesde dag in de roze trui. De Spanjaard van Trek-Segafredo gaat ook na de zware bergetappe naar Blockhaus aan de leiding en hoopt de roze trui zo lang mogelijk vast te houden. “Maar ik zit ook nog altijd met ritwinst in mijn hoofd”, vertelde hij op de tweede rustdag.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

López zal er de komende dagen alles aan doen om de roze trui te behouden, ook al zijn de verschillen in het klassement vrij klein. De komende ritten zijn, op papier, echter niet al te lastig. “Ik had voor de start van de Giro nooit verwacht dat ik het roze mocht aantrekken. Ik kwam voor een ritzege, maar ga nu al zes dagen aan de leiding. Ik bekijk het echt dag per dag. Ik wil van elke dag, elke kilometer in het roze genieten.”

“Ik ben nog altijd dezelfde persoon”
De 24-jarige Spanjaard rijdt al dagen in een van de meest iconische truien in de wielersport, maar blijft bescheiden. “Ik ben nog altijd dezelfde persoon. Er is verder niks veranderd. Ik draag gewoon een andere trui dan mijn collega’s. Ik weet niet hoe ver ik kan komen. Of ik het podium kan halen? Geen idee. Als ik het haal, geweldig, maar ik ben ook blij als het niet lukt. Ik probeer gewoon het maximale eruit te halen”, aldus López, die stiekem nog hoopt op een etappezege.

“Ik wil het roze graag behouden, maar denk ook nog altijd aan een mogelijke ritzege. Ik ben nog op zoek naar mijn eerste profzege. Dat is echt een doel, in deze Giro of straks in een andere wedstrijd. De witte jongerentrui is ook iets om mee bezig te zijn, al moet ik het wel opnemen tegen João Almeida.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Renaissance 16 mei 2022 om 19:25

Beetje zelfoverschatting om te denken aan een klassement vrees ik. Leuke renner maar staat alleen in het roze omdat hij tijd kreeg. Verder ook nooit een bijzondere uitslag gereden.

EDIT: Een snelle zoekopdracht bevestigt het vermoeden. Hij heeft zichzelf veel hoger zitten dan zijn prestaties doen rechtvaardigen.

Kopinkas 16 mei 2022 om 19:41

Hij is amper 24, en zette ook toch al een solide prestatie neer in de slotrit van het Baskenland dit jaar, ver voor Mas, Uran, Woods en andere Roglicen.
Akkoord dat hij tijd ‘kreeg’, maar we hebben het over amper twee en halve minuut – het is geen Oscar Peireiro dus.
Kämna, die je toch meer inhoud zou toedichten, zakte er op Blockhaus wel doorheen.
Ik zie hem ook geen standhouden, maar een plek tussen 10 en 15 kan haalbaar zijn.

Renaissance 16 mei 2022 om 22:23

Tussen plek 10 en 15 zie ik hem ook wel belanden, maar hij wil het opnemen tegen Almeida voor de jongeretrui en podium rijden. Dat vind ik behoorlijke zelfoverschatting.

Jacob Lohof 17 mei 2022 om 09:40

Zoveel tijd verloor hij niet op Blockhaus , als je ziet dat hij moest stoppen en niet zoveel verloor bv tov martin

Jacob Lohof 17 mei 2022 om 09:43

Dus ik denk wel voor top 10 kan gaan, nu ook denk wel volledige steun van de ploeg niet zoals op Blockhaus waar ze bij Ciconne bleven , zeker als hij trui kwijt raakt en team niet op kop hoeft te rijden

Ab Normaal 16 mei 2022 om 20:54

En het roze houden tot volgend weekend is zeker geen rare gedachte.