López antwoordt met de pedalen: “Dit is een overwinning voor de fans”

vrijdag 27 januari 2023 om 23:53
López antwoordt met de pedalen: “Dit is een overwinning voor de fans”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López kwam de voorbije maanden vooral negatief in het nieuws, maar vrijdag liet de Colombiaanse klimmer zien dat hij nog altijd bijzonder hard bergop kan fietsen. De 28-jarige renner bezorgde zijn nieuwe ploeg Team Medellín-EPM de zege in de koninginnenrit van de Vuelta a San Juan.

López bleek op de slotklim, de Alto del Colorado, duidelijk de beste klimmer. De coureur trok meerdere keren ten aanval en wist zo zijn tegenstanders te versmachten. En nam zo ook sportieve revanche na een moeilijke periode: López werd namelijk ontslagen door Astana Qazaqstan omdat er nieuw bewijs tegen hem zou zijn in een dopingzaak.

In het flashinterview bleef de ritwinnaar echter rustig en liet hij zich niet verleiden tot pittige uitspraken. “Ik moet mijn ploeggenoten bedanken. We hebben vandaag goed samengewerkt. Het had vandaag ook een gevaarlijke dag kunnen zijn, maar we hebben erg attent gereden. Dit is een overwinning voor de fans en sponsoren. Ik moet ook mijn vrouw en kinderen bedanken.”

Lees ook:
Sportieve revanche López in koninginnenrit Vuelta a San Juan, mindere dag Evenepoel

López maakte indruk op de flanken van de Alto del Colorado, maar begon toch niet met erg veel vertrouwen aan de slotklim. “Ik zat nog wat ver aan de voet. Ik liet de jongens echter wel op kop rijden om de koers hard te maken. Ik begon me gelukkig ook steeds beter te voelen.” In het klassement heeft López een voorsprong van exact een halve minuut op Filippo Ganna. In het weekend volgen nog twee relatief vlakke etappes.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jawbone 27 januari 2023 om 23:59

Ik snap niet dat deze man niet meer de media heeft opgezocht om zijn kant van het verhaal te delen. Mocht die echt onschuldig zijn had ik dat toch wat meer verwacht. Blijft een vaag verhaal.

1
Maillot à Pois 28 januari 2023 om 00:09

Hij heeft toch verschillende perscommuniqué’s en instagram posts de wereld ingestuurd om zijn onschuld te claimen – en een rechtszaak opgestart tegen Astana.
Nu, contact met die dubieuze dokter is er zeker geweest – afwachten nu of ze daar ook daadwerkelijk concrete bewijzen van dopinggebruik aan kunnen koppelen.

1
speervanger 28 januari 2023 om 01:52

Die doet het op een bordje pasta en 2 snelle Jelles

0
wielrenner 28 januari 2023 om 07:17

Hij bewijst hier in ieder geval dat hij wel degelijk de beste is!

0
Polleke 28 januari 2023 om 09:36

Zonde dat zijn entourage (de Beldas) hem in zo’n dubieus verhaal hebben gelokt…hij had nog jaaaren aan de top kunnen mee draaien maar nu ziet het er naar uit dat we hem maar af en toe zullen zien fladderen in het hooggebergte…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone