Logan Owen nog altijd op zoek naar ploeg: “Er is niet veel interesse”

maandag 6 december 2021 om 19:57
Logan Owen nog altijd op zoek naar ploeg: “Er is niet veel interesse”

Logan Owen in de Benelux Tour dit jaar - foto: Cor Vos

Het contract van Logan Owen werd na een jaar met blessures en pech niet verlengd door EF Education-Nippo. De 26-jarige Amerikaan is zelf gaan aankloppen bij veel ploegen, maar hij heeft nog geen succes gehad. “Ik me zelf aangeboden bij veel teams, zelfs ProContinentale en continentale teams. Er was niet veel interesse”, vertelde hij aan Cyclingnews.

Logan Owen is geen onbekende naam voor diegenen die het wielrennen ook volgen in de jeugdcategorieën. Owen won namelijk vijf jaar geleden Luik-Bastenaken-Luik voor de U23. Hij werd beloond met een contract bij EF Education-Nippo, waar hij Tejay van Garderen hielp naar de tweede plaats in het Critérium du Dauphiné in 2019. Nadien sukkelde Owen met blessures en kende hij veel pech door onder meer een coronabesmetting.

Nadat zijn contract niet werd verlengd, besloot de Amerikaan om zelf naar verschillende ploegen te stappen. Zo ging hij onder anderen aankloppen bij Alpecin-Fenix, Intermarché-Wanty-Gobert en Rally. “Ik heb geprobeerd om bij zo veel mogelijk teams mezelf aan te bieden, maar er was niet veel interesse. Dat is echt jammer. Wanneer ik ging aankloppen bij teams van een lager niveau, was ik al te laat.”

Owen heeft nu wel contact met Qhubeka NextHash, maar die gesprekken lopen ook niet van een leien dakje. “Ik weet niet wat er daar aan het gebeuren is. Het is misschien een optie, maar ik weet het niet goed”, aldus de Amerikaan. Eventueel ziet hij het veldrijden als laatste optie om toch verder te kunnen. “Ik zou heel graag blijven fietsen, dus ik houd mijn opties open. Ik heb veldrijden altijd leuker gevonden dan wegwielrennen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

platteprijs 7 december 2021 om 08:40

Was in de jongerencategorieën ook een goede crosser.

0
Arie den Blanken 7 december 2021 om 09:29

Is voor mij een van de vele renners van buiten Europa waar ik nog nooit van gehoord heb.

0
platteprijs 7 december 2021 om 17:21

@Arie ik weet niet meer waar maar ik heb ‘m een keer op een cross-WK voor junioren voor het podium zien meedoen.

0
the student 7 december 2021 om 13:25

De plekjes zijn schaars en deze jongen heeft gewoon weinig laten zien. Topsport is hard. Ik zie ook geen redenen om hem te overwegen als ik ploegbaas was.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone